Meeting Darling Doormat

Picture from blog Darling Doormat

Mijn eerste blogpost plaatste ik op 13 november 2014 online. Dat is nu net vijf maanden geleden!!!

Moet je weten dat ik voordien nog nooit ofte nimmer ook maar één blog had bekeken. Ik wist dat het fenomeen bestond, maar ik was er totaal niet mee bezig.

Ergens diep verborgen lag wel het verlangen om te schrijven verborgen. Dat verlangen heeft er altijd al gezeten. Toen ik jong was, en in de humaniora zat, schreef ik behoorlijk veel. Vrij goed ook volgens mijn leerkracht Nederlands. Maar in de rush van het leven, het verpleegstersleven dan nog, ging die lust verloren. De lust raakte geblust, het laaiend vuur gedoofd. Maar nooit volledig. Ergens diep vanbinnen bleef een waakvlammetje branden. Nu en dan, als ik een schitterend boek las, of een goede column, werd het waakvlammetje wat groter.

En toen was daar het boek van Kelly Deriemaeker van Tales from the Crib. Het Grote Blogboek.

Kelly schreef zo enthousiast dat ik dacht: Maar dat is het gewoon!!!! Ik ga bloggen!!!

Lang heeft het toen niet meer geduurd voor ik effectief van start ging met mijn bubbliciouslyme blog.

De eerste weken schreef ik trouw elke dag een postje, en vroeg ik me af wanneer mijn blog zou gelezen worden door andere mensen dan mijn familie en naaste vrienden.

Zo werkt het natuurlijk niet.

Het werkte pas toen ik andere blogs begon te lezen. Nu, daar was ik snel volledig en hopeloos aan verslingerd. Ik volg met enthousiasme een honderdveertigtal blogs (!!!!). Dat wil zeggen, ik lees de nieuwe berichten allemaal, tenminste als ik er een melding van krijg via Word Press – Sites die ik volg. Ik reageer ook steeds, want dat is wel zo leuk, soms is het niet meer dan een smileytje of een Likesken, maar als ik dat doe mag je er zeker van zijn dat ik je gelezen heb.

Maar wat heeft Darling Doormat daar mee te maken? Wel, Darling was één van de eerste blogs die ik volgde. Met enthousiasme. Zoals steeds. En als met veel blogs die ik volg, kreeg ik het gevoel Babette echt te leren kennen. Ook al noemt ze geen darling doormat en neen, ook niet Babette. 🙂 Maar uit wat mensen schrijven, uit hun reacties, kan je afleiden of het klikt of niet. En bij Babette dacht ik: Wat een toffe madam moet dat zijn.

Madam Doormat woont echter in Kreta, dus de kans dat we elkaar ooit tegen het lijf zouden lopen was eerder klein.

Tot ze enkele weken geleden een mailtje stuurde dat ze naar Gent kwam met vakantie, en dat ze het tof zou gevonden hebben om samen eens een koffietje te gaan drinken.

Dat moet je mij geen twee keer zeggen natuurlijk!!! Dus we spraken af, en gisteren hebben we samen koffie gedronken in mijn stad, die ook haar stad bleek te zijn 🙂

Mijn bijna-eerste ontmoeting met een echte bubbel/blogvolger!!! ( De eerste was op de blogbrunch 🙂 )Zalig was het.

We tetterden dat het een lieve lust was.

Ik hoorde verhalen over haar leven, ook over het leven in Griekenland. Daar was ik toch behoorlijk van mijn melk van!!!

 • Veertien uren werken in de horeca voor…..20 euro, niet per uur, maar voor die veertien uur.

 • Lonen gewoon gehalveerd. Een chirurg in een ziekenhuis verdient nog nauwelijks 900 € bruto.

 • Pensioenen ook gewoon gehalveerd. Vele mensen moeten rondkomen met een maandinkomen van 300 €. Terwijl het leven even duur is als hier…

 • Specialisten in privéziekenhuizen verdienen dan wel weer flink geld. Zesduizend euro voor een bevalling op het moment dat het de chirurg best uitkomt…. En dan bij de afrekening een visitekaartje meegeven met de melding: Dit is de schoenenzaak waar ik normaal mijn schoenen koop. Ik heb maat 45. Om maar iets te zeggen.

Je hoort het in het nieuws, en je zegt: Wat erg is dat toch voor die mensen. Maar op één of andere manier had ik me toch niet gerealiseerd hoe erg het echt wel is.

Een volk kapot bezuinigd. Alsof dat zal helpen om het land er bovenop te helpen? Als niemand iets heeft, kan de economie toch niet heropleven? Of zie ik dat verkeerd?

Enfin. Dit terzijde

Het was ontzettend fijn om Babette in het echt te ontmoeten!! Volgende keer misschien in Kreta!!

Zonnige groetjes

Myriam

O, nog iets voor mijn mannelijke bubbels/blogvolgers.

Morgen vul ik de tag in van MetroPaul, in verband met blogmannen. Die zijn naar het schijnt dun gezaaid, en moeilijk te vinden. In mijn ervaring is dat niet zo… Ik dacht, laat ik die tag maar eens invullen en de wereld laten zien wat een fantastische bloggende mannen er zo allemaal rondwandelen op deze planeet!! Dus mannen, morgen worden jullie in het bubbelzonnetje gezet 🙂

62 gedachten over “Meeting Darling Doormat

 1. het is een zeer grote schande dat het Griekse volk zo wordt uitgeperst. Ik ben blij dat jij deze getuigenis hier neerschreef want ik geloof idd dat veel mensen niet beseffen wat de consequenties zijn van de europese politiek op de man in de straat in griekenland.

  Liked by 1 persoon

  1. Ik moet eerlijk zeggen zoals ik het ook in mijn blog schreef, dat ik het ook niet echt besefte. Want je hoort het wel op het nieuws maar dat blijft toch behoorllijk abstract vind ik hoor

   Like

 2. Die toestanden van Griekenland gaan ook langzaam naar hier komen hoor. Als ge kijkt dat schoolverlaters voor te beginnen al voor 1 jaar (RVA bekijkt gedurende dat jaar of ge niet aan’t rentenieren zijt en kan beslissen om de periode te verlengen) NIETS van uitkering krijgen, dat m’n de uitkeringen voor de werkzoekenden beperkt heeft in de tijd tot max. 3 jaar. Dat werkzoekenden gaan verplicht worden om “gratis” gemeenschapsdienst lijk mensen die een werkstraf moeten doen, verplicht gaan worden die aan te nemen, dat men de werkzoekenden ook gaat verplichten deeltijds aan te nemen (moet nog komen) en dat bedrijven zoals Omega Pharma al in’t nieuws laten weten dat ze beginnen met solliciteren via cam of opgenomen filmpje…. Dan voel je toch dat het alleen maar de slechte kant op gaat?

  Dit terzijde, leuk dat je Darling ontmoet hebt, lijkt me ook een fijne dame.

  Benieuwd naar die topic 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Er wordt inderdaad sterk bezuinigd in Griekenland, maar ik denk (sorry dat ik je tegenspreek) dat de voorbeelden die je noemt een beetje overdreven zijn. Om een voorbeeldje te geven: de pensioenen. Recente gegevens: http://www.grreporter.info/en/greek_pensions_range_1300_430_euro_month/11464
  In 2013 was het ook al volop crisis in Griekenland, en spraken we met een man uit de horeca (waar we elke dag ons glaasje retsina gingen drinken). Hij sprak van een inkomen van ongeveer 1.400 Euro/maand (toch een verschil van 20 Euro/dag aan gemiddeld 25 dagen in die sector = 500 Euro/maand). Moeilijk hebben ze het zeker, en het klopt dat het leven daar niet veel goedkoper is dan bij ons.
  Om nog eens op die pensioenen terug te keren… Mocht Thomas Pannenkoek minister van pensioenen worden, dan zouden die afgetopt worden tot maximum 2.000 Euro/maand. Wat al bijzonder veel is, maar veel ambtenaren, ex-parlementsleden, gerechtelijke ambtenaren,.. krijgen torenhoge pensioenen die ‘normale’ beroepscategorieën de ogen uitsteken. Een ‘gewone werkmens’ als jij en ik zullen het moeten stellen met ca. 1.300 Euro/maand (gezinspensioen). In plaats van de mensen te laten werken tot hun 67 zouden ze daar beter serieus de schaar in zetten.
  … Ik kan er blijven over zeveren…

  Liked by 1 persoon

  1. Ik zou dat zeker geen zeveren noemen hoor. Die Griekse voorbeelden zijn mij doorgegeven door Darling Doormat, die in Kreta woont. Zelf weet ik het natuurlijk ook niet, maar ze leek echt wel zeker van haar stuk. Enfin het zou te hopen zijn dat het niet klopt en dat die mensen meer hebben dan dat. En van die pensioenen, ik stem op jou als je je kandidaat stelt. Het is idd een schande dat sommigen een pensioen hebben waarmee ze rijkelijk kunnen leven, terwijl ze in de meeste gevallen véél hebben kunnen vergaren tijdens hun leven. Terwijl anderen nauwelijks rondkomen… 😦

   Like

   1. Het woord ‘zeveren’ heb ik zeker niet gebruikt – ik denk alleen dat de cijfers wat te pessimistisch zijn voorgesteld. Problemen hebben ze zeker, want de horecajongen waarover ik het had ging na zijn dagdienst nog een avondshift doen in een fabriek. Hij runde zijn café met zijn broer, maar kon de lening niet afbetalen met de inkomsten uit de zaak.

    Liked by 1 persoon

    1. Neen joh, je zei ik kan er blijven over zeveren. En dan antwoord ik dat ik dat geen zeveren zou noemen. Ik weet wel dat je niet denkt dat wat Babette zegt zeveren is hoor. Daar ken ik je wel al een beetje te goed voor

     Like

       1. Myriam toch, je doet me schrikken. Je maakt me niet wijs dat Hiëronimus onder jouw struik ligt te rusten? Kan niet, echt waar, kan helemaal niet. Daarbij: hij heeft de gewoonte om te verrijzen. Dat hij één dag te lang in het Gentse zou vertoeven, denk daar maar niet aan!

        Liked by 1 persoon

        1. Heeft hij de gewoonte om te verrijzen? Dat zal die snelle schaduw geweest zijn naast die omgewoelde hoop aarde onder mijn magnolia. Trouwens, hij fluisterde in het voorbijzweven dat hij Gent véél leuker vindt dan om het even welke stad in de WestVloanders 😉

         Like

 4. Nou maak je me toch werkelijk jaloers. Ik wist dat Babette van Kreta naar den Belqique was gevlogen, maar dat jij haar zou ontmoeten… Leuk joh! Doe haar met terugwerkende kracht mijn hartelijke groeten. En wat goed dat je ook in je blog nog weer even aanstipt hoe vreselijk de gewone Grieken de pineut zijn vanwege absurde bezuinigen die de verkeerden treffen!!! Zou niet graag in hun schoenen staan 😦

  Liked by 1 persoon

  1. Nieuwsgierig, Narda? Morgen weet je mer. De waarheid is dat ik er zelf nog niet uit ben, en er zijn er best wel veel, en die vind ik best allemaal goed, dus dan moet ik kiezen. Moeilijk hoor. Je kan de tag gerust overnemen, worden die bloggende mannen eens in het zonnetje gezet, want het is wel zo dat ze wat minder in the picture lopen in blogland.

   Liked by 1 persoon

 5. Ik dacht dat je haar op Kreta had ontmoet! Maar de locatie doet er niet toe, het gaat om het contact en dat was te gek. Weet je…dat verbaast me niet ook. Niet over jou en niet over Babette.
  Groetjes kakel

  Liked by 1 persoon

 6. Jij komt op mij ook over als een geweldige vrouw🌹 Goede tip, het Blogboek en het lezen en reageren, ga er nog wat meer tijd voor maken. Ik heb mezelf sinds deze week als blogger gedoopt op Facebook, na 3,5 mnd, want heb ook mijn passie van het schrijven herontdekt en autodidactisch bezig mezelf te scholen in de blogwereld….liefs Marjan

  Liked by 1 persoon

 7. Wat leuk zeg een ontmoeting irl. Leuke blog ook van Babette. Heb ik geloof ik via jou ontdekt!
  HA, je bent goed voor je bubbels.😄
  Enneh…wat je zwakte voor mannen betreft…kan jou die vijf schelen, t is maar een nummertje. Kies je toch lekker een nummer wat jou beter bevalt.
  😉 x

  Liked by 1 persoon

 8. Wat een speciale ontmoeting. Ja, over hoe Griekenland moet bezuinigen, de bevolking dan, heb ik me vreselijk druk gemaakt, ook een blogje met de oplossing geschreven, het liet me toen niet los. Nu een hele tijd verder was het weer even gezakt bij mij, maar wat die mensen nu moeten meemaken lijkt me zo vreselijk. Het is dat ik nu vaak meer denk aan de bootvluchtelingen, maar wat is er een ellende op de wereld.

  Ja, je schrijft heerlijk, ik dacht dat je het al jaren deed!

  Liked by 1 persoon

  1. Dank je wel Zilvertje. Ja, die bootvluchtelingen die laten me ook niet los, zeker niet na wat er gisteren gebeurde. te erg voor woorden dat dat tegenwoordig kan gebeuren. 😦

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s