Early bird

Picture from http://www.yumeko.nl

Vanmorgen liep de wekker af om half zes… Dat was eeuwen en eeuwen geleden. Nu mag ik niet overdrijven, als we op vakantie vertrekken gebeurt het ook wel dat ik zo vroeg of zelfs nog vroeger opsta, maar dat reken ik nu even niet mee.

Vroeger, in een vorig leven, toen ik nog verpleegkundige was en vroegdiensten draaide, liep de wekker elke dag om kwart na vijf af. Dan wipte ik uit bed (hmhm) en repte me met een zonnig humeur naar mijn werk. Niet dus hoor!!!

Ik heb een gruwelijk ochtendhumeur. Het was in ieders voordeel dat ik zo vroeg opstond. Dan kon ik rustig acclimatiseren, en was ik al een beetje te genieten op het moment dat ik op het werk aankwam.

Mijn dagelijkse routine toen? Koffie laten doorlopen, ondertussen douchen en andere badkameractiviteiten. Dan uitgebreid en vooral héél eenzaam ontbijten, met een boekje er bij. Tanden poetsen, haar drogen en weg. Daar had ik toch gemiddeld een uurtje voor nodig.

Toen ik, vijftien jaar geleden ondertussen, begon als kwaliteitscoördinator (gecombineerd met nog een stuk of zes andere jobkens) was het gedaan met het vroege opstaan. Een zegen voor mezelf, voor mijn huisgenoten, en voor mijn toenmalige collega’s.

En nu ik thuis ben, hoef ik ook niet zo vroeg uit bed. Meestal ben ik rond half acht present. Een best acceptabel uur vind ik dat.

Vandaag dus véél vroeger, omdat ik BF beloofd had om haar en haar gezin naar de trein te brengen.

Bijna geen oog dichtgedaan vannacht, van de stress dat ik me zou overslapen hebben. Alle uren zien passeren. En om half zes er uit. Pijn 😦

Maar wat een mens niet allemaal kan doen als hij zo vroeg op is!!! Dat was ik een beetje vergeten. Tegen het uur dat ik normaal klaar ben met ontbijten en douchen, was nu de hele keuken al aan kant en gedweild. Om half elf waren mijn hele living en eetkamer gepoetst. Héél véél tijd voor andere activiteiten dus. Misschien moet ik toch maar weer overstappen naar de vroegdienst?

Ik had zelfs tijd om foto’s te nemen van de lente in mijn tuin, en deze in mijn blogpost te verwerken.

Is dat niet cool?

IMG_6669 IMG_6672 IMG_6674 IMG_6675 IMG_6676 IMG_6681

Myriam

50 gedachten over “Early bird

 1. Zeker cool! Ook fijn dat je deze waardevolle ‘ maandag-ervaring’ met ons deelt.

  Pak je ritme en leef. En als dat een uurtje eerder moet zijn beleef je het nooit als een straf. Eerder als een verrijking van de dag!

  Heerlijk dat voorjaar……. 😉

  Liked by 1 persoon

 2. Manlief hier staat meestal tussen 4.30 en 5.30 uur op. Ik vind het vroehoeg!!!! Zou niks voor mij zijn en die incidentele keer dat ik inderdaad ook vroeg op moet, zou ik net als jij niet kunnen slapen van de angst het te verslapen.

  Liked by 1 persoon

 3. Mijn ochtendhumeur begint pas om een uur of half negen en is daarom nauwelijks nog een ochtendhumeur te noemen. Maar ook bij mij is dat wel eens anders geweest. Jarenlang om een uur of zes op – ik vond en vind dat maar drie keer niks 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. Ben geen fan van opstaan, maar als ik eenmaal helemaal klaar ben dan vind ik het eigenlijk wel lekker. Als ik een beetje geslapen heb tenminste. En tegen het ochtendlicht in de tuin kan weinig tegenop. Zo lekker in de zomer. Mooi bij je in de tuin. X

  Liked by 1 persoon

 5. Oh ja verschrikking dat soort tijdstippen opstaan, maar inderdaad altijd erg productief als je niet de hele dag iets moet doen. Ik krijg dan ook altijd 4 keer zoveel voor elkaar dan normaal.
  Maar ja ga ik het altijd doen, krijg ik slaap tekort; ik kan nooit (behalve als ik ziek ben) vroeg slapen.

  Liked by 1 persoon

 6. Ik wilde het ook al over de ochtendstond met goud in de mond hebben, maar curieuzeneuzemosterdpot was mij voor, dus nu kan ik me alleen maar bij hem? haar? aansluiten. ’s Morgens verzet je het meest. Het nadeel is dat je veel vroeger alweer moe bent 😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s