Real girls

P1250684
BF and me bij het Amerikaans Oorlogsmonument in Château-Thierry 2014
P1250528
BF & me 🙂

BF ( = BEST FRIEND) en ik, wij zijn twee echte meisjes:

 • kleedjes

 • hoge hakjes

 • make up

 • bling bling (zij méér dan ik)

 • tetter tetter tetter

 • giechel giechel giechel….

Enfin, dat proberen we toch te zijn 🙂 Want nu en dan vallen we schromelijk door de mand van het echte meisje zijn.

We bewegen ons elegant voort op onze (soms) hooggehakte voeten…tot we op een uitstekende kassei stappen (waar Gent vol mee ligt) en we bijzonder onelegant kennismaken met de bodem van de Gentse binnenstad. (Tenzij één van ons er in slaagt op dat moment rechtop te blijven staan, en de ander kan ondersteunen).

We trekken ons mooiste jurkje aan, en zitten gezellig te nippen aan een taske koffie, tot een onverhoedse beweging van één van ons grote koffievlekken nalaat op onze outfit.

We komen uiterst deftig een koffiehuis binnen, maar laten meteen onze ware aard zien door te struikelen over de stoelpoten, en in onze poging om rechtop te blijven de suikerpot en plantjes van de tafel te zwiepen.

We gaan samen met onze hubbies deftig uit eten, en slagen er in om gedurende vijf minuten de schijn op te houden dat we effectief elegante dames van de wereld zijn…. tot een giechelbui ontaardt in een enorme slappe lach, waardoor het hele restaurant weet wie er op bezoek is. Eens kwam een andere restaurantganger, die we totaal niet kenden, bij het naar buiten gaan bij onze tafel staan, om ons te bedanken voor de fijne avond die we hem hadden bezorgd. Hij had zo genoten van de lachsalvo’s zei hij. Waarschijnlijk zijn er andere klanten die ons liever zagen gaan dan komen. Niet echt meisjesachtig waarschijnlijk, maar wel ontzettend leuk en deugddoend.

Ook vandaag maakten we de Gentse binnenstad onveilig. Heel meisjesachtig liet BF zich overhalen om haar ogen te laten schminken in één of andere keten van beautyproducten.

BF heeft geen ‘zittend gat’ zoals ze dat zo mooi zeggen in Gent. Voor de niet-Gentenaars onder mijn bubbels en andere blogvolgers betekent dit dat BF moeilijk stil kan blijven zitten. Toch moest ze nu plaatsnemen op een stoeltje, haar ogen sluiten én dichthouden, wat ook geen al te makkelijke opgave bleek. De visagiste probeerde een mooi streepje eyeliner op haar bovenste ooglid te plaatsen, vlak bij haar wimpers. Van zodra ze even stopte gingen de ogen van BF open, en jawel, de eyeliner zat meteen over haar hele bovenste ooglid verspreid. Ik bekeek het glimlachend van op een afstand.

Het hele proces van eyelinen en mascara aanbrengen nam toch behoorlijk wat tijd in beslag. Ik zag BF bij wijze van spreken steeds verwoedere pogingen ondernemen om toch maar stil te kunnen blijven zitten.  Toen ze eindelijk de ogen weer mocht openen, mocht het resultaat absoluut gezien zijn; Mooi zo’n professioneel opgemaakte ogen!!!

Tof ook als je die avond nog uit mag.

Maar dan heb je zonder BF gerekend.

Toen we wat later nog op een terrasje zaten (in de zon warempel, ongelofelijk toch) wreef ze nietsvermoedend in haar linkeroog. Toen ze terug opkeek, schoot ik in de lach. Haar mooie make up zat helemaal uitgesmeerd onder haar onderste ooglid. Ze zag er plots uit als iemand die zwaar ziek is geweest en donkere wallen onder haar ogen heeft.

Een bezoekje aan het toilet om het euvel te herstellen drong zich op.

Daarna zag ze er weer onberispelijk uit. Alleen iets minder opgemaakt dan voorheen.

Echte meisjes, maar niet helemaal 🙂

Myriam

19 gedachten over “Real girls

  1. Zo’n ogen zal een beetje dialect zijn vrees ik. Mijn beschaafd Nederlands is niet altijd je dat. Wel grappig hé die taalverschillen. Soms vraag ik me af of ik niet verschrikkelijke dingen zeg in de ogen van mijn Ollandse bubbels, zonder het zelf te beseffen 🙂 Bubbel overste Hahaha, hilarisch. Dag lieve Narda, fijne zonnige paasdagen xxx

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s