Paris on wheels

IMG_6481IMG_6482 IMG_6504 IMG_6517

Na het ontbijt op zaterdagmorgen, vertrokken we met de wagen naar het centrum van Parijs. We konden niet blijven staan op de parkeerplaats van het hotel, en zoals je weet is hubbie een gretige chauffeur in grote steden. So, why not.

Ik zou het hem niet nadoen. Maar hubbie begeeft zich zonder verpinken in het horror verkeer in Parijs centrum.

We raken makkelijk tot aan de parking aan de Pont Neuf, en vandaar stappen we, zonder pijn in de voeten én op mijn nieuwe schoenen, tot aan de Notre Dame. Ondertussen heeft de zware bewolking plaatsgemaakt voor een lentezonnetje, en de temperatuur is warempel ook aangenaam.

Een lentedag in Parijs, heerlijk toch. We besluiten eens een andere wijk te doen, één die we nog nooit hebben bezocht. Zo komen we in Le Marais terecht, met onder andere het monument waar vroeger de Bastille stond, verder de Place des Vosges en het hôtel de ville van Parijs, ook veel typische straatjes en pleintjes, waar het véél minder toeristisch is.

Ik doe dat graag, zo wat ronddwalen in een vreemde stad, liefst bij mooi weer welteverstaan. Zomaar gaan waar mijn voeten me willen dragen (niet evident :)), gaan zitten op een terrasje met een koffietje, op van die pietepeuterige stoeltjes die je alleen in Parijs tegenkomt denk ik, en dan kijken naar de mensen die passeren. En fantaseren over hun leven, wat zouden ze doen, hoe zouden ze leven…. Daar kan ik wel een hele namiddag zoet mee zijn.

IMG_6528 IMG_6524 IMG_6571

IMG_6561
Vroeger kerk, nu museum… De gebouwen van Saint-Martin-des-Champs , een voormalig klooster herbergen nu het muséé national des arts en métiers…
IMG_6531
Place des Vosges
IMG_6556
Gedenkteken waar vroeger de Bastille stond.

Héél lang konden we niet blijven deze zaterdag in Parijs. ’s Avonds werden we verwacht in een ander hotel, met een andere bongo bon die we cadeau hadden gekregen van mijn schoonouders.

Dus zochten we onze auto terug op, verlieten de parking, en wierpen ons in het inmiddels ontzettend drukke verkeer in de Parijse binnenstad, op zoek naar onze tweede stek.

Eerlijk? Ik heb nooit eerder zo’n wespennest gezien op de weg als toen. Nochtans hebben we Rome en Londen ook al gedaan met de wagen, maar dit? Op een bepaald moment zaten we op een zevenbaansweg. Enfin, we dachten dat we op een zevenbaansweg zaten, omdat er zeven wagens naast elkaar reden in lange lange rijen, maar zonder enige markering op de weg 🙂 Het probleem was dat wij helemaal rechts reden en dat we naar helemaal links moesten zien te geraken. Even kijken hoe de Fransen dat aanpakken, want we waren zeker niet de enigen met dat probleem. Gewoon, dwars op de weg gaan staan, en de auto’s in de andere rijen dwingen uiteen te gaan, tot je bent waar je moet zijn. Ja, die Fransen, het zijn deugnieten. Zo heeft hubbie het dus ook aangepakt, en zo raakten we, zonder blutsen en builen, waar we moesten zijn.

Le Manoir de Gressy ligt op een dertigtal kilometer buiten Parijs, niet héél ver van de luchthaven Charles de Gaulle, maar héél rustig en residentieel. Een waaw ervaring van de betere soort. Echt héél vaak komen wij niet in viersterrenhotels, maar dit was er één. Af, tot in de puntjes.

Een heerlijke ruime kamer, met een badkamer waar je desgewenst in zou kunnen dansen, een schitterend gebouw temidden van een mooie tuin. En naar het schijnt een fantastisch restaurant. Daar zouden we die avond eten.

Een echte aanrader inderdaad. De champagne die ze serveren is die van het huis Ruinart. Eén van mijn favorieten, maar dan wel één om uitsluitend bij speciale gelegenheden te drinken wegens héél erg duur. Maar enfin, voor één keer. ( Dat zeg ik iedere keer hoor;)

IMG_6589 IMG_6583 IMG_6572

Ik ga er niet veel woorden aan vuil maken, maar één ding is zeker: we aten er heerlijk!!!

’s Morgens was er een perfect ontbijtbuffet, je kan het zo gek niet bedenken of het was er. Heerlijk.

En omdat het zalig lenteweertje van de vorige dag had plaatsgemaakt voor een buitenproportionele plensbui besloten we naar Lens te trekken en daar het Louvre Lens te bezoeken.

IMG_6615 IMG_6606IMG_6621

Hele mooie collectie hebben ze. En ook erg origineel opgevat wat de opstelling betreft. De objecten uit verschillende culturen worden er naast elkaar tentoongesteld, telkens in een bepaald tijdvak. Je hebt bijvoorbeeld een tijdvak Antieke tijden, en daar kan je objecten vinden uit de meest uiteenlopende culturen: Egyptenaren, Grieken, Romeinen, … maar allemaal uit die periode; Het is even wennen, maar toch goed bedacht.

Een bezoekje meer dan waard op een regenachtige dag.

En met dit museum besloten we meteen ook onze trip naar Parijs.

Dag bubbel/bloglezer,

Myriam

20 gedachten over “Paris on wheels

  1. Het lijkt erg trendy en origineel, om de objecten uit verschillende culturen samen te brengen en weer te geven in een tijdslijn. Aanvankelijk had ik het daar moeilijk mee. De verschillende culturen bekijken in een tijdvak of tijdslijn gaven me een mix van die verschillende culturen maar andere kant miste ik het compacte totaalbeeld van een kunstenaar of van een bepaalde cultuur. Het is inderdaad even wennen, de knop omdraaien en alles in zijn tijd/tijdsgeest zien. De Fransen hebben daar zo een handje van weg om hun cultuur aan de man te brengen. Alles is geschiedenis in Frankrijk. Dat je genoten hebt van jullie weekendje Parijs heb ik kunnen lezen in je enthousiast verslag. Het liep er bijwijlen zo van af. 😉

    Liked by 1 persoon

    1. Zeker en vast, mijn goede taxichauffeur is ook een fervent stapper, en als we ergens zijn rust hij niet voor hij alles heeft afgewerkt wat op zijn lijstje staat 😉 Alhoewel hij nu toch wel rekening houdt met het feit dat mijn fysieke conditie iets minder is dan de zijne.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s