Paris on heels

IMG_6659
Heels

Dit weekend verzilverden hubbie en ik de Bongo bon die we van BF kregen ter gelegenheid van onze 25e huwelijksverjaardag.

Het hotelletje dat we uitgekozen hadden lag in de wijk La Défense. Daar waren we nog niet eerder geweest, dus dat leek ons wel wat.

Vrijdagmorgen rond een uur of tien de koffer en de beautycase in de wagen gegooid, de extra schoenen, de reisgids, het fototoestel, en daar vertrokken we, richting Parijs. Radio volle bak op Nostalgie, zodat ik héél hard kan meebrullen en dansen. Arme hubbie.

Hij blijft er onverstoorbaar kalm bij. Rijden is helemaal zijn ding. Vooral rijden in een héle grote vreemde stad, zoals Rome, Londen, en ook Parijs 🙂 Daar vertel ik je in een volgende blogpost meer over. Morgen denk ik.

Zonder veel problemen, eigenlijk zonder problemen tout court, komen we rond één uur aan in Hotel Le Dauphin, 45 Rue Jean-Jaures 92800 Puteaux Paris la Defense 11.

Hotel Le Dauphin is een echte aanrader. De grootte van een postzegel, maar dan wel van een héle mooie postzegel. Iedereen is er even vriendelijk, en behulpzaam. De kamers zijn krakend proper, het bed is gewoon ontzettend goed. De douche is getooid met kleine led lichtjes en een douchekop die licht geeft in verschillende kleuren. Het ontbijt is copieus en verzorgd. Echt héérlijk. En met de metro ben je zo in het centrum!!!

Inchecken met de voucher die we kregen. Zalig toch zo op hotel gaan zonder je portemonnee te hoeven opentrekken. 🙂 Dank je zó wel BF!!!

Dirk parkeert de auto in de parkeergarage van het hotel, 13 euro per 24 u. Niet goedkoop, maar naar Parijse normen best betaalbaar.

En dan andere schoenen aan, want op die hakken kan ik echt Parijs niet doorkruisen.

Oei. Probleem!!!! Schoenen zijn niet uitgeladen. Welneen géén probleem. Dan gaan we toch gewoon even terug naar de garage om de schoenen alsnog uit de koffer te halen.

Je voelt me al aankomen op mijn sokken. De wandelschoenen zaten ook niet in de auto. Niet in de koffer, niet op of onder de achterbank, niet verstopt onder de zetel van de chauffeur. Nergens!!!! Ik had ze gewoon thuis in de hall achtergelaten. Dat is nu zo typisch ik sedert mijn burn-out anderhalf jaar geleden. 😦

OMG. Nu zijn die hakken vrij gemakkelijk, maar om er héél Parijs mee door te stappen. Neen.

Maar er was geen andere mogelijkheid. Stappen op die hakken. Daar gingen we. Elegant geschoeid en wel.

IMG_6324
IMG_6327 Watch the heels!!!

IMG_6325IMG_6326

Op zoek naar het dichtstbijgelegen metrostation maakten we nader kennis met de wijk La Défense. Niet direct my cup of tea, maar toch wel indrukwekkend. De ene wolkenkrabber naast de andere, veel glas en staal, nog meer glas en staal. Clean, jawel het maakt een cleane indruk. Er is duidelijk nagedacht over deze wijk, architectonisch gezien dan.

De metro brengt ons in vijf minuten naar Les Tuileries, en vandaar is het nog een tiental minuutjes door les jardins des Tuileries, en over de Seine, naar het museum Quai d’ Orsay. Dit museum stond al lang op ons lijstje van places to visit, maar om één of andere reden was het er bij vorige Parijsbezoeken altijd bij ingeschoten.

Maar nu eindelijk!!!! Het museum maakte al onze verwachtingen waar!!

Wat een gebouw! Subliem gewoon. En wat een collectie!!! Nog véél subliemer gewoon!! Mijn favoriete impressionisten zoals Monet, Renoir, Degas, Sisley en natuurlijk Van Gogh,  allemaal verenigd in de ene schitterende zaal na de andere. Wat is het mooi zo een schilderij in het echt. Helemaal anders dan als je ze in een catalogus of op een pc scherm bewondert.

IMG_6438
Still watching the heels?

IMG_6466 IMG_6455 IMG_6450 IMG_6449 IMG_6445 IMG_6394 IMG_6392 IMG_6376 IMG_6369 IMG_6355 IMG_6354 IMG_6352 IMG_6350 IMG_6349 IMG_6348 IMG_6345

Ik heb lopen kwijlen, ik geef het toe. En dan hier en daar ook nog een schitterend beeld van Rodin er tussen. Heerlijk.

Ik vergat warempel dat ik nog op mijn hielen rondrende. Het ging goed!!!!

Na afscheid te hebben genomen van het museum, (ik kom er zeker nog terug, het is gewoon té mooi!!!) trokken we verder richting Champs Elyséés, voorbij de Concorde, op naar de Arc de Triomphe. Ik voelde ondertussen dat het een hele triomf zou worden om op mijn hakken te kunnen blijven lopen. Ik moest gewoon een schoenwinkel vinden en een paar platte makkelijke stapschoenen passen. Nu is de Champs Elysées niet de meest democratische winkelstraat in Frankrijk.

IMG_6477 IMG_6475 IMG_6339

De eerste schoenenwinkel die we tegenkwamen was er één van Nike. Hubbie wou me naar binnen sturen, maar mijn voeten waren nog niet helemaal kapot, en ik wou geen honderd euro aan een paar Nikes geven die ik toch nooit meer zou aandoen. Dus sukkelden we verder, en dronken een glaasje champagne op een zalig terrasje met zicht op de Champs Elysées en de sjieke voituren die daar constant aan en afrijden. Alsook op de sjieke madammen en mijnheren die zich voorbij spoedden.

IMG_6481

De ene schoenwinkel na de andere, duur, duurder, duurst. Tot het moment kwam dat ik echt niet meer verder kon. Ik moest NU ONMIDDELLIJK een ander paar schoenen aan mijn voeten hebben. En als bij wonder verscheen daar een winkelcentrum waar ze Etam hadden. Jammer genoeg bleek het om lingerie te gaan en niet om schoenen. En lingerie was nu wel het laatste waar mijn gedachten op stonden. Er was ook een schoenenwinkel in dat centrum. Met mooie platte schoenen. Ik paste er een paar. Alles was beter natuurlijk dan wat ik tot dat moment aan mijn voeten had. De schoenen kosten wel 150 €, maar who cares als je daarna weer verder kan?

IMG_6660
150 € 😦

Dus de schoenen bleven aan, en we stapten verder.

Maar wat had je gedacht met een nieuw paar schoenen. Na vijfhonderd meter deden ook die zoveel pijn, dat ik niet meer wist van welke planeet ik was. En dat voor 150 €. Ik werd er bijna onpasselijk van. In plaats van nog eens de Eifeltoren te gaan bewonderen bij nachte, hebben we ons tot aan een restaurant gesleept, in de wijk La Défense. En vandaar hebben we ons letterlijk naar het hotel gesleept. Op mijn knieën was het zonder twijfel sneller en minder pijnlijk geweest. Eén voordeel: ik heb geslapen als een roos.

En!!! Niet onbelangrijk!!! De volgende dag zaten de nieuwe schoenen als bij wonder als gegoten. Geen centje pijn meer gevoeld. Kwaliteit dus voor mijn geld. Maar ook een beetje zonde toch.

Morgen meer Parijs nieuws.

Myriam

43 gedachten over “Paris on heels

 1. Musee d’Orsay is inderdaad fantastisch!
  Vorig jaar in Barcelona heb ik de fout gemaakt mijn nieuwe ‘stapschoenen’ in te lopen tijdens die trip. Gevolg: blaren, bloed, en een paar nieuwe onnozele sneakers van 20€, die vond ik dan weer wel gemakkelijk. 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Oei, wat een pech zeg met dat schoeisel. Ik geloof trouwens dat ik zonder problemen op die hakken rond zou wandelen daar. Loop echt altijd op hakken.
  Misschien ga ik wel naar Parijs met de oudste als zij haar middelbare school diploma heeft gehaald.

  Liked by 1 persoon

  1. Ik loop ook altijd op hakken, maar ik kan je verzekeren dat een hele dag musea en parijse straten er teveel aan waren… Het zijn nochtans super gemakkelijke schoenen anders…

   Like

 3. ik hou ook meer van kleine familiale hotelletjes dan die grote mastodonten van hotels!
  Parijs is nog onontgonnen terrein voor ons. Ik kan me best voorstellen dat je je daar vergaapt aan al die sjieke dinges. Het museum zou weliswaar niks voor mij zijn.

  Liked by 1 persoon

 4. Ik ben op kerstavond het omgekeerde tegengekomen. Ik draag zelden (hoge) hakken, maar voor kerst had ik een paar mooie enkellaarsjes gekocht. Omdat ik die te hoog vond om met de wagen te rijden deed ik mijn oude (niet gepoetste) laarsjes aan voor de trip en zou ik de nieuwe in de wagen zetten. Zou dus … je hoort me al komen. Ja hoor, ze waren ook thuis blijven staan.
  En ik bedenk me nu eigenlijk pas dat ik die nieuwe laarzen van heel de winter niet heb gedragen. Nu ja, dan zijn ze volgend jaar nog altijd nieuw niet ?
  Wat Parijs betreft : raar dat je mocht fotograferen in het museum.

  Liked by 1 persoon

 5. wij waren vorige zomer in Parijs en ja ik had open instekers aan , geen last van mijn voeten.
  De regio waar jij verbleef zegt me niets.
  Orsay zijn we toen geweest, staat nog op een mijn verlanglijstje voor een volgende keer.
  Het Louvre viel tegen omdat het er veel te druk was

  Liked by 1 persoon

  1. Het Louvre hebben we bij een eerder bezoek al gedaan, maar het is er idd altijd erg druk, en je maakt best vooraf een lijstje van dingen die je zeker wil zien, want het is zooooooo groot…

   Like

 6. Je denkt dat het wel lukt hè, maar een hele dag op hakken sjokken is niks. Fijn dat je nieuwe schoenen later wel goed zaten! Ik ben wel eens mijn hele make-up tas vergeten, moest ik op strooptocht voor mascara, oogpotlood en lipstick… Toch lastig!
  Leuk verslag Myriam!

  Liked by 1 persoon

 7. Veel lol gehad van je hoge hakken foto’s 😉 maar ook wel zielig voor je op het laatst, auw auw!!! En wel herkenbaar hoor, ik ha ook best zere voeten van al dat lopen. En ik zie nu wat ik allemaam nog niet gezien heb in D’ Orsay. Mehhh… Te weinig tijd gehad. Maar een goede reden om weer eens naar Parijs te gaan 😉

  Liked by 1 persoon

  1. Dat kan ik me voorstellen. Maar het was er niet echt het weer voor. Alhoewel, had ik er een paar gezien aan zo een tentje dat ik ze misschien toch zou gekocht hebben;)

   Like

 8. Die voeten toch hé 🙂
  Ik ben ooit eens een weekend naar Keulen geweest zonder wandelschoenen maar wel met hakjes… na 2 dagen wandelen… had ik zoiets van: nooit meer!!! En sindsdien heb ik altijd gemakkelijk schoensel mee 🙂

  Liked by 1 persoon

 9. Leuk beide schrijfsels en foto’s over Parijs!
  Herkenbaar ook, ik heb in 1978/1979 1 jaar vlak bij Parijs gewoond dus elk weekend Parijs in 🙂

  Fijn dat jullie je vermaakt hebben.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s