De scheur van Greenpeace :)

Ik waarschuw even, om alle problemen te vermijden.

Deze blogpost is niet geschikt voor gevoelige lezers.

Dus wie een beetje dubbelzinnigheid niet kan appreciëren, doet nu best zijn laptopje of smartphone toe, of klikt door naar een andere blog 🙂

Maar dit is er één die ik niet kan laten liggen. Een open doel als het ware. En ik moet er gewoon in trappen.

Ik ben een grote fan van Greenpeace. Al vele vele jaren. Ook een kleine, een piepkleine donateur trouwens. Onder het motto: ” Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert” zien ze mij graag komen bij Greenpeace, met mijn maandelijkse petieterige steunbetuiging.

Toen ik gisteren op FaceBook (Ja, zulke dingen passeren daar dus ook. Het hoeft niet altijd Bart De Wever te zijn hé) deze campagne zag passeren, verslikte ik me bijna in mijn koffie.

Neen, dacht ik. Het is nog geen één april.

Dit kan niet waar zijn.

Is het alleen in mijn verdorven en zieke geest, of zijn er meer mensen die eerst aan iets anders denken als ze deze slogan zien? Of denkt iedereen, behalve ik dan, spontaan aan scheuren in kerncentrales, gebouwen, voetpaden en wegdekken?

Enfin, ik denk aan totaal iets anders.

Iets dat niet op grote reclameborden langs de kant van de weg geplaatst wordt. Of dat niet eventjes op FaceBook gepost wordt.

Ik meen het, bij de eerst aanblik dacht ik dat het een nieuw onderzoek was van Marcel Van Thilt. Zoiets in de zin van: “Zo meet je je penis (het is voor de wetenschap!)

Maar dan de vrouwelijke versie er van.

Niet dus.

Ik had mijn meetlatje al klaargelegd. Alles voor de wetenschap nietwaar. Ik heb het snel weer weggeborgen.

By the way: Plannen om kernreactoren met scheuren in (trouwens ook kernreactoren zonder scheuren in) te openen = misdaad!!!!

Myriam

36 gedachten over “De scheur van Greenpeace :)

 1. Ik ben zeker fan van Greenpeace en vind dit een uiterst vrouwvriendelijk blogje. Wat ik van sommige bloggers niet kan zeggen… Maar wat ook meetelt is dat ik het van jou kan hebben 😉

  Liked by 1 persoon

 2. Naar dat plaatje van Greenpeace kijkend kan ik niets anders concluderen dan wat jij ook al deed in dit blog. En daarmee volgt Greenpeace m.i. de trend om via de onderbuik (bijna letterlijk in dit geval) aandacht te trekken en goodwill te kweken bij de massa die dom genoeg is om nog steeds om dat soort onderbroekenlol te lachen. Ik noem het populisme en daarmee scoort Greenpeace deze keer een vette prijs voor platte smakeloosheid, ook al zullen ze daar om het hardst roepen dat ze DAT niet bedoelden en dat alleen JIJ (en IK dus 🙂 ) er zoiets plats van maakt(en).
  Maar wie weet zie ik iets over het hoofd?

  Liked by 2 people

 3. ik heb soms wel een verdorven geest, maar geen haar op m’n hoofd die bij deze slogan dacht aan een vrouwelijk spleetje… 😛
  Ik zocht eigenlijk naar een linkje naar die campagne. Ik zal het zelf moeten opzoeken… 😉

  Liked by 1 persoon

 4. There is a crack in everything

  in ons apenlandje
  openen ze
  binnen afzienbare tijd de deuren

  voor kernreactoren met scheuren
  want mocht er ooit een ramp gebeuren

  zullen er toch
  slechts weinigen
  overleven die nog kunnen treuren

  Lenjef

  Liked by 1 persoon

 5. Hahaha, de link die jij legt leg ik niet.
  Ik leg met de slogan eerder de relatie met ‘je scheur open trekken’ weet niet of die uitspraak bij andere lezers bekend is; hier zeggen we dat als je er wel eens wat van mag gaan zeggen (trek je scheur dan ook eens open) of als iemand een grote mond op zet (zo, die zette toch een scheur op).
  Dit zal ongetwijfeld nog vreemder klinken als je juist een andere link ermee legt :’-D

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s