War zone

Picture from nieuws.vtm.be – Syrie

Ik heb een nieuwe nachtelijke bezigheid gevonden 🙂 Het heet lucide dromen, of misschien beter, lucide nachtmerries.

Vannacht bevond ik mij in een oorlogsgebied dat zich situeerde in de Gentse regio. Voor de Gentenaars onder ons: de Dampoort was helemaal platgebombardeerd.

Wat achteraf bekeken nog zo slecht niet zou zijn 😉 Kunnen ze bij de heropbouw een beter kruispunt voorzien.

Echt je houdt het niet voor mogelijk. In dat platgebombardeerde, en nog steeds door bommen belaagde Vlaamse habitat, probeerde ik te ontkomen aan gemaskerde IS strijders, of iets in dien aard.

Ze waren in elk geval gevaarlijk, en schoten op alles wat los en vastzat, maar vooral op mensen die kersenpitkussentjes in hun bezit hadden. Ja, ik kan er ook niets aan doen. Het was een droom hé.

Wat ik allemaal bekokstoofd heb om die kussentjes te verbergen, en zo mijn kids te vrijwaren van de kogel. Je hebt géén idee.

Waarschijnlijk denk je nu beste bloglezer, dat ik het spoor uiteindelijk helemaal bijster ben geraakt. Dat het nog lang heeft geduurd, maar dat ik de strijd nu heb verloren.

Hoewel die kans reëel is, (ik geef het toe 😉 ) stel ik je meteen gerust. Zo erg is het nog niet.

Douwe (Dabbert) Draaisma zou je vertellen dat dit oorlogsgebied zich niet situeert in Vlaanderen, dan wel in het hoofd van ondergetekende. En hij zou waarschijnlijk nog gelijk hebben ook.

Met voldoende afleiding moet het staakt-het-vuren gerealiseerd kunnen worden, hoop ik.

Want eerlijk is eerlijk, het is best lastig, dat oorlogje spelen.

Nu ik toch over dromen bezig ben, ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar ik droom wel vaker héél vreemd. Zo werd ik ooit eens achternagezeten door een reuzengans. Maar echt een gans zo groot als een stevig uit de kluiten gewassen mens (Ik probeer enige gendergelijkheid te betrachten, vandaar mens ipv man/vrouw :)) Dat beest zat me achterna over berg en dal, en slaagde er uiteindelijk in om mij in zijn vleugels te sluiten. Raar, echt raar. Ook niet echt prettig om tussen de vleugels van een gans te belanden. Maar wel vermakelijk, vind je niet.

Dit gezegd zijnde, ga ik aan de wandel.

In de hoop dat mijn lucide nachtmerries verdreven worden door voldoende lichamelijke inspanning, en plaats maken voor een gezonde, diepe en  verkwikkende slaap.

Droom zoet!!

Myriam

30 gedachten over “War zone

 1. Fijn hoor als je zoveel droomt. Ga hardlopend naar de bieb en haal wat boeken over lucide dromen, droomuitleg etc. en ga lekker uitvissen wat ze je mogelijk te zeggen hebben.
  Wat voor mij dikwijls helpt is om je voor te stellen dat jij datgene bent wat je gedroomd hebt. Dat geeft je soms verrassende inzichten. Wanneer je bijv.droomt van een deurmat en je zegt tegen jezelf: ik ben een deurmat dan is het nog maar een kleine stap om je af te vragen of je misschien over je heen laat lopen. En door wie dan wel en waarom etc.
  Dus in jouw geval: ik ben een bombardement. Of ik ben de aan gort gebombardeerde Dampoort. Of ik ben een reusachtige gans die….

  Liked by 1 persoon

   1. Interessante gedachte die zo’n droom je geeft: ik ben een domme (?) gans die mijzelf enorm achter de vodden zit/opjaagt, maar nadat ik domme (of luie of rustige of welk beeld JIJ ook maar van zo’n beest hebt) gans mezelf eindelijk heb weten in te halen, weet ik mijzelf tussen mijn zachte vleugels tot rust te brengen en/of te koesteren.
    En daaropvolgend: ik ben een paar zachte beschermende vleugels die mij beschermen, in toom houden of … nou ja vul maar in, want dat kan niemand anders voor jou doen. Ik ook niet nee 🙂

    Liked by 1 persoon

 2. Ja, ik kan daar ook wat van. Ik heb ook eens midden in een oorlog gezeten. Ik werd daarin zelfs neergeschoten. Niet echt plesant. Wel plesant was die ene keer dat ik kon vliegen. Wauw, wat zou ik die droom nog graag een keertje over doen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s