Baby you can drive my car ;)

Hoe dan ook, het stond in de sterren geschreven dat ik er niet aan zou ontsnappen…

Normaal neemt hubbie de honneurs waar, maar deze specifieke zondag lag hubbie geveld in bed, of in zetel of in bad, naargelang het moment van de dag. Eén of ander vies en gevaarlijk beestje heeft hem in zijn greep. Hij hoest alsof hij een olifant is die net iets unieks heeft gepresteerd, en dat door middel van luid getrompet via zijn slurf wereldkundig maakt.

Volgens hem is het al beter, maar rijles geven aan dochterlief zat er vandaag toch niet in. Toch is het erg belangrijk dat ons kleintje de pas verworven rijvaardigheden blijft inzetten, om een zekere flow te ontwikkelen in haar rijgedrag.

Smekende ogen keken ondergetekende aan? Zou ik? Dat moest toch kunnen? Mijn stresstolerantiegraad is legendarisch miniem, maar ik zou toch wel met mijn dochter over de parking van de nabijgelegen Carrefour kunnen scheuren, zonder een hartaanval te krijgen?

Moedig knikte ik onze jongste toe. Jij krijgt vandaag rijles van je moeder, kind. Het kind keek een beetje ongemakkelijk, of is dat mijn verbeelding. Niet beginnen flippen hé mama. Neen hoor, natuurlijk niet. Dat doe ik toch nooit? LOL

Mijn kiddo’s kennen me beter dan ik mezelf ken. Onze oudste schonk zijn zus nog een meewarige glimlach. Je zag hem denken, goddank dat ik dit al jaren achter de rug heb.

Ik reed tot aan de parking, hier een kilometertje vandaan. Daar wisselden we van plaats. Ik vastbesloten om kalm te zijn, en te blijven.

Kiddo draaide de sleutel in het contact, liet de motor aanslaan, verlegde naar eerste, zette de handrem los, en vertrok. Of neen, ze viel stil. Dat zijn dingen die gebeuren als je pas leert rijden. Daar maak ik me dan ook niet nerveus in. Zie je wel dat het lukt!!!

Bij een volgende poging vertrekt ze in één vloeiende beweging. Oei, heb je wel gezien dat er daar een hekje staat? En daar rijdt nog een andere leerling chauffeur, voorzichtig hoor. Oooo, wat is dat snel dertig kilometer per uur als je naast een beginnende chauffeur zit.

Maar het liep vlot.

Nog even tot aan een helling, vertrekken op een helling instuderen. Eén van mijn nachtmerries tijdens mijn rijles lang lang geleden. Na enkele pogingen lukt ook dat vrij aardig. Ik word warempel een beetje overmoedig.

Weet je wat, we rijden naar BF, die heeft vandaag Opendeurdag in het kader van de Dag van de Zorg, in Zwijnaarde. Dat is een mooie oefening. Maar eerst rijden we tot aan de bakker (Die woont een tweetal kilometer bij ons vandaan, via smalle, kleine baantjes)

En toen begon het. Mijn rikkietikker sloeg over. Dochterlief rijdt goed, maar ik zag de geparkeerde wagens wel héél dichtbij komen. Ik hield me  krampachtig vast aan mijn zetel, in de hoop dat deze kwelling zonder schade zou passeren.

Dat deed ze ook, toch zonder zichtbare materiële schade. De schade die is aangebracht aan dochterlief (getraumatiseerd voor de rest van haar leven) en aan mijzelf (hartklachten, nakende zenuwinzinking…) zal later pas aan het licht komen, vrees ik. De plannen werden aangepast tot een meer haalbaar niveau. Kleintje zou tot bij oma rijden. Ook enkele kilometers maar niet in het centrum van de stad, wat ik met het oog op het voorbijrijden van geparkeerde wagens beter vond.

Het lukte zonder problemen. Natuurlijk, want de meeste problemen zitten in mijn hoofd.

Alleen op de terugweg, toen we een klein straatje moesten inslaan en kiddo de bocht nam aan een goede dertig kilometer per uur, zag ik mijn leven even aan mij voorbijflitsen.

Het centrum van de stad en de autosnelweg laat ik aan mij voorbijgaan, tot hubbie zijn kennis met betrekking tot autorijden helemaal en totaal heeft overgebracht.

Tenslotte wil ik wel een goede relatie met mijn dochter behouden.

En wil ik graag nog enige jaren meedraaien in redelijke gezondheid.

Vandaar.

Myriam

21 gedachten over “Baby you can drive my car ;)

 1. Wat een bloedstollende verhalen krijg ik hier op mijn rustige zondagmiddag voor de kiezen. Bloedstollend vanuit jouw beleving althans. Schrijft jouw dochter toevallig ook een blog? Ik zou haar kant van het verhaal ook graag eens lezen 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Echt? Hebben jullie ons gepasseerd? Ik heb het niet gezien. Ik had het te druk met me stevig vast te houden aan de zetel 😉 Super dat je reageert op mijn blog zelf. Dat doet me bijzonder veel plezier!!!

   Like

 2. Zo’n dochter heb ik ook 😉 Ze leest zelfs mijn blog en af en toe wil ze het liefst het een en anders “recht zetten” maar dan laat ze maar gewoon een reactie achter…
  Mogen jullie je eigen kinderen rijles geven?? Geen wonder dat je met hartkloppingen in de auto zit!
  Roos heeft pas haar rijbewijs gehaald en leent regelmatig mijn auto om een beetje rijervaring op te doen. Ik vind het prima, zolang ze maar onthoudt dat het MIJN auto is 😉
  Beterschap voor je man!

  Liked by 1 persoon

  1. Dankjewel!!! Ja wij mogen onze kinderen les geven eens ze hun theoretisch rijexamen hebben gedaan. Maar ik doe het niet graag, echt niet. Mijn dochter leest ook mijn blog. Vanaf volgende week krijgt ze een wekelijks rubriekje, en laat ik het bloggen één dag per week aan haar over. Ben benieuwd.

   Like

 3. Hahahaha, dan is het maar goed dat je mijn moeder niet bent. Ik was hysterisch met mijn rijlessen. Ik gilde wat af. Handen voor de ogen (ja, zelfs tijdens het rijden). Ik zie ons al gaan met z’n tweeën. 😀

  Liked by 1 persoon

 4. Mijn wagen is nu al meer dan een jaar gedecoreerd met die fameuse L. Mijn oudste heeft absoluut geen zin om te leren rijden, maar ik heb haar een beetje verplicht om naar de rijschool te gaan toen ze vorige winter tussen 2 studies in een paar weken thuis was. Ze heeft de volle 20 uur les gevolgd, en dan nog zei de begeleider dat ze best niet alleen op de baan ging (ze mag het wel) Ondertussen heeft ze weer al weken niet gereden. Ik ga nog moeten opletten dat het voorlopig rijbewijs niet vervalt, of het gaat me nog meer geld kosten. Normaal wordt er hier eind juni examen gedaan, maar ik vrees dat er nog veel grijs haar gekweekt zal worden in de aanloop daarnaar …

  Liked by 1 persoon

 5. het lijkt alsof ik mijn eigen ervaringen lees, alleen schrijf ik niet zo goed als jij en blijf ik alleen achter met mijn hartkloppingen en een heel bang hart
  Dank om te laten weten dat mijnen hogen bloeddruk niet aan andere dingen ligt dan aan die rijlessen 🙂
  heb ervan genoten om dit te mogen lezen enne … ben toch blij dat je niet naar Zwijnaarde met dochterlief bent gereden, weet niet of je BF dit zo overleefd hebben eens ze die wetenschap zou gehad hebben

  Liked by 1 persoon

 6. Hahaha leuk geschreven weer.
  Hier is dat niet toegestaan zelf rijles te geven, maar samen met m’n vader deden we dat toch nog wel eens op een industrie terrein in de buurt. Ik was altijd nerveuser dan m’n pa die me nog wel eens zat te pesten dat hij politie zag rijden (wat niet zo was, maar hij me graag een beetje op stang wilde jagen omdat ik bang was gesnapt te worden :’-D)
  Fijn dat je heelhuids thuis bent gekomen in iedergeval 😉

  Liked by 1 persoon

 7. Herkenbaar.. ondertussen wordt nummer 3 hier klaargestoomd voor zijn nakende rijexamen maar dat zal best meevallen.. De andere twee waren er van de eerste keer door maar daar gingen heel wat zenuwen aan vooraf, zeker bij hun vader/rijinstructeur. Nu laveren ze als de beste doorheen het verkeer.

  Liked by 1 persoon

  1. Onze oudste is blijkbaar ook geboren met een stuur in zijn buik. DIe was er zowat meteen mee weg, en reed vrijwel direct erg goed. Zal bij ons dochter ook wel lukken, maar het zal wat meer voeten in de aarde hebben vrees ik.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s