Ginliciously me ;)

Stel je eventjes het volgende voor:

Je bent op zoek naar een passend geschenk voor een vriendin die een feestje geeft. Je weet dat die vriendin dol is op gin, en alles wat daarmee samenhangt.

Omdat je in de buurt van Wondelgem woont, ga je een geschenkmandje halen bij Tasttoe two, Vroonstallestraat 5 in Wondelgem.

So far, so good.

Denk je toch.

Terwijl de uitbater van Tasttoe two bezig is met je geschenkmandje, krijg je alvast een groot glas Gin tonic, om te proeven. Voor je het goed en wel beseft, komen vier vreemde mensen je gezelschap opzoeken. Vreemd, niet alleen in de betekenis van niet bekend, maar ook en vooral in de betekenis van raar 😉 Dat bizarre gezelschap bestaat uit drie dames en een jongeheer 😉

Zoals je kan opmaken uit de luidruchtige gesprekken, komen deze mensen langs voor een professionele Gin – proeverij. En omdat jij nog aan het wachten bent op je geschenkmandje, en omdat het vierkoppige gezelschap zo buitengewoon sympathiek is, mag je aansluiten bij deze tasting, en krijg je zeven verschillende soorten gin, met aangepaste tonic, kruiden of fruit, en uitleg geserveerd.

Het is niet meteen wat je verwacht als je rond elf uur dertig aan je man zegt dat je snel een geschenkmandje Gin gaat halen. Twee uur later heb je nog geen geschenkmandje vast. Maar weet je wel héél véél af van Gin en van het zotte gezelschap.

Neen, mocht je dat soms denken, lezer ik ben niet de ‘je’ in het verhaal. Wel maakte ik deel uit van het zware gezelschap dat de proefruimte van Tasttoe Two onveilig maakte.

Omwille van de privacy van sommige leden van het proeversclubje, om wie het gaat weten alleen zij ;), kan ik niet dieper ingaan op de diepgaande en filosofische gesprekken die werden gevoerd tijdens het nuttigen van het geestrijke vocht. Dat spijt me, want voorwaar, er zaten mooie quotes tussen, waar ik nog steeds met plezier aan terugdenk.

IMG_20150307_131258

Ik heb je gisteren al warm gemaakt met de verschillende soorten Gin die we konden proeven. Weet dat bij elke soort Gin een andere Tonic hoort. En niet zo maar een Schweppesken, maar wel een speciaal voor bij de Gin gefabriceerde tonic. Daarbij dan aangepaste specerijen zoals kardemompeulen, kruidnagel, kaneel, zoethout, vanille of peper. En/of een stukje aangepast fruit: zoete of juist zure appel, sinaasappel, …En neen, géén komkommer bij de Gin!!!!

Met deze ene proeverij ben ik géén kenner geworden. Ik beperk me dus tot het weergeven van de combinaties zoals die werden gepresenteerd door de zaakvoerder, die duidelijk wel een kenner is. (Onder andere belangrijkste leverancier voor Gin en andere geestrijke dranken bij Sergio Herman) Die combinaties konden jullie gisteren lezen in mijn blogpost.

Wel wil ik jullie mijn persoonlijke favoriet meegeven, en dat is de Flemish Gin 20.3 in combinatie met Schweppes Tonic Pink Pepper, een schijfje sinaasappel en een kruidnageltje.

Niet dat ik nu de champagne afzweer, dat niet. Daarvoor ben ik te dol op die godendrank. Maar ik zeg zeker niet neen tegen een Gin Tonic die met kennis van zaken wordt bereid.

En die in aangenaam gezelschap wordt geserveerd en gedronken.

Ben je zelf ook geïnteresseerd dan kan je via de website van Tasttoe two meer informatie vinden over tastings.

Bovendien wordt er op Paaszaterdag 4 april 2015 een evenement georganiseerd waar ook Tasttoe Two aanwezig zal zijn. Leuk voor een eerste kennismaking.

Santé, Myriam

25 gedachten over “Ginliciously me ;)

  1. Oh, ik heb al in geen eeuwen gin gedronken. Vind het erg lekker, maar alleen als het warm weer is. Denk dat ik deze zomer maar weer eens een flesje moet gaan kopen na het lezen van jouw verhaal 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s