ASMR because I love abbreviations ;)

Sleepless
Pic by hubbie – Damse Vaart

An van Nononsonsmoms vertelde enkele blogposts geleden over haar ervaringen met ASMR ofte Autonomous sensory meridian response. Het helpt haar om makkelijk in te slapen. En omdat inslapen voor ondergetekende vaak niet vanzelf gaat, grijpt ze elke geboden kans op een vlot vertrek naar dromenland met beide handen, en in dit geval met beide oren, aan.

Ik had nog nooit gehoord van dit vierletterwoord, en ook de bijhorende verklaring zei me niet veel. Wat meer gelezen nog, in de blogpost van An, en op het grote wereldwijdeweb. Termen als braingasm (klinkt als muziek in mijn oren), plezierige sensaties, en dies meer maken me nog nieuwsgieriger dan ik van nature al ben.

Ik besluit het er op te wagen. Baat het niet, het schaadt ook niet. Ik hoef niets in te nemen, alleen maar te liggen met een koptelefoon op mijn hoofd, in mijn eigenste bedje.

Ik zoek een filmpje via Youtube, en vind er eentje van UKASMR. Hieronder vind je het terug.

Ik ben gewoon om te mediteren met meditatiecd’s of -filmpjes, rond mindfulness bijvoorbeeld.

Dit is van een hele andere orde. Een hele zachte fluisterende damesstem heet me welkom, geeft een korte inleiding, waar ik maar de helft van begrijp vanwege het fluisteren. ( Een gehoorapparaat zal binnenkort misschien toch nodig worden)

En dan begint het echte werk.

De dame in kwestie fluistert verder dat het een lieve lust is. Geen woorden meer nu, eerder klanken. Wat luider, weer wat stiller, fluister fluister. In het begin word ik er rustig van, na een tijdje voel ik een zekere irritatie opkomen.

Braingasm en plezierige sensaties blijven, héél erg jammer, weg.

Ik lig de sessie een beetje uit.

Maar nu komt het.

Ik sliep vannacht als een roos!!!! Ik heb meer dan vier uur aan één stuk geslapen, dat was al in geen eeuwen meer gebeurd.

Zou het dan toch???? Ik hoef geen tintelingen en braingasmen, als ik maar kan slapen. Da’s ook al mooi!!!

Dus geef ik het nog een kans. Zeker weten. Ik denk dat ik vanavond eens naar de bibliotheek ga 🙂

Ik hou je op de hoogte, voor het geval het je zou interesseren 😉

Slaapdronken groetjes

Myriam

26 gedachten over “ASMR because I love abbreviations ;)

 1. Interessant verhaal. Gelukkig ben ik een uitstekende slaper en heb ik daar geen hulp bij nodig, maar van de enkele keer dat ik moeite met slapen had en uren wakker lag, weet ik hoe irritant en vermoeiend het is, wanneer het je niet wil lukken om onder zeil te raken.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik kan dit niet luisteren zonder in lachen uit te barsten. Maar 1 om te onthouden als ik weer chago ben na nachten amper slapen.
  Echt een verschrikking als slapen niet goed gaat. Ik heb door spanningen sinds een paar maanden ook dit soort “grappen”, dat je na 1 a 2 uur slaap naar het plafond staat te staren…niet eerder gehad zo extreem.
  Momenteel is het aantal uren slaap gelukkig hoger….nu nog wat langer en goddelijke tijden zou ook heel welkom zijn.
  Ik hoop dat dit je echt gaat helpen! Niet geschoten is sowieso mis. Succes!

  Liked by 1 persoon

 3. Ik heb een tekort aan REM-slaap en de Rem-slaap die ik nog heb is niet diep genoeg, dus niet goed kunnen slapen is mijn tweede naam.
  Mijn dochter slaap met groot gemak 14 uur achter elkaar. Dan komt ze uit bed en vraag ik of ze goed geslapen heeft. Een retorische vraag… Ze zegt achteloos: “Ja, ik geloof van wel.”
  Ik ben zeer benieuwd naar jouw vorderingen!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s