The difference between male and female

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus.

Ze zien er niet alleen niet hetzelfde uit, ze zijn ook totaal, maar dan werkelijk helemaal en totaal verschillend. Hoe ze denken, wat ze denken, hoe ze communiceren…

Het is een mirakel dat mannen en vrouwen samen kunnen leven, zonder elkaar de hersenen in te slaan.

Het feit dat dat lukt, ikzelf ben er een mooi voorbeeld van na vijfentwintig jaar huwelijk, is een wonder der natuur.

Er moet behoorlijk wat liefde aan te pas komen, na de verliefdheid, en respect, en nog van alles.

Omdat ik dat zelf allemaal niet zo fijn kan uitleggen, verblijd ik jullie vandaag op deze eerste zondag van maart, met een werkelijk subliem filmpje van Mark Gungor, komisch supertalent. ( Ik leerde het kennen via Guido Everaert, één van mijn favoriete bloggers en columnist bij De Morgen) vertelt over de nothing box. Ik vraag jullie met aandrang. Kijk het filmpje uit, en geniet met volle teugen. Want voor het eerst in mijn leven, en dat is toch al redelijk lang, hoor ik iemand op accurate wijze beschrijven hoe verschillend het brein van mannen en vrouwen nu wel in elkaar zit!!!

OMG!!!HEERLIJK

20 gedachten over “The difference between male and female

 1. Hebben elkaar nodig en vullen elkaar goed aan……maar idd er zijn wel degelijk verschillen, verschillen waar we misschien niet kunnen aan doen :-)…….Bij het uitdelen van de “nothing box” stond ik waarschijnlijk wel achteraan want zou zo graag eens mijnen denkmolen op off zetten 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Verschillen waar we in elk geval niets kunnen aan doen, sommige die zéér aangenaam zijn, en andere verschillen waar we mee leren leven. Ja, die nothing box, ik ken geen mannen die dat NIET hebben, nu misschien wel? Toch jammer voor jou dat je die niet vindt, want het lijkt me echt wel een pluspunt voor een man dat ze de knop kunnen uitzetten.

   Like

 2. Ik ben er niet zo zeker van of er zo’n grote verschillen bestaan tussen mannen en vrouwen. Er zijn biologische verschillen, uiteraard, die maken dat ik me aangetrokken voel tot vrouwen en niet tot mannen (als hetero dan), maar voor de rest denk ik toch dat het voornamelijk een verschil is van “karakters”, en niet zozeer zaken die louter vasthangen aan het geslacht van de persoon.

  Liked by 1 persoon

  1. Denk je? Ik ben het daar niet mee eens, maar dat wil niet zeggen dat ik het bij het juiste eind heb natuurlijk. Heb je de video bekeken die bij mijn post staat? Daarin staat volgens mij echt haarscherp beschreven op een komische manier hoe verschillend wij mannen en vrouwen voelen en communiceren. Maar alle respect als jij dat anders ziet hé 🙂

   Like

 3. Grappig filmpje :p
  Ik ben ook van mening dat het in werkelijkheid wat genuanceerder in elkaar zit dan deze meneer verteld zeg maar, maar ik hou erg van de ‘over een kam scherende humor’, al helemaal als het onderwerp daarin mannen en vrouwen is 0:-)

  Liked by 1 persoon

 4. Je hebt gelijk, het stopt inderdaad niet bij de verliefdheid. Zeker respect en waardering is even belangrijk! Mijn ouders zijn dat jaar ook 25 jaar getrouwd. En eerlijk is eerlijk: De dag van vandaag lijkt dat een half mirakel te zijn!

  Liked by 1 persoon

   1. Doelde meer op de algemene scheidingen. Als je hoort dat nog maar 1 op de 3 huwelijken stand houden word je wel wat triestig. In goede en kwade dagen lijkt zich nu vooral te beperken tot enkel nog de goede en bij de slechte zoeken we wel iemand anders. 😦

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s