Liebster Award!!!! Me so very happy!!!

Ik werd genomineerd door An en Eveline van Nononsonsmoms voor de Liebster award.
Ik was er ongelofelijk blij mee!!! Echt. Het is fijn om te zien dat er mensen zijn die je blog echt graag lezen!!! Dank je héél wel, An en Eveline. liebster-award-2
WAT IS DIE LIEBSTER AWARD PRECIES?

Een virtuele award van en voor beginnende/kleine bloggers (minder dan 200 volgers – oeps) om de persoon achter de blog beter te leren kennen, en om aan te geven dat je zijn/haar blog echt de moeite waard vindt.

DE REGELS
 • Je bedankt de persoon die je genomineerd heeft, en plaatst een link naar zijn/haar blog in je blogpost.
 • Je beantwoordt de 11 vragen die je gekregen hebt bij de nominatie.
 • Je nomineert zelf 5 tot 11 andere bloggers die minder dan 200 volgers hebben, en brengt hen hiervan op de hoogte.
 • Je mag zelf niet terug genomineerd worden.Hopsakee, hier gaan we dan. Met héél véél enthousiasme werp ik mij op de gestelde vragen.

  Waarom begon je te bloggen?

  Ik hou van schrijven. Toen ik jong was, lang geleden dus ;), schreef ik vaak verhalen. Op school was ik dol op opstellen maken, en ik deed dat ook niet slecht. Maar na het Middelbare Onderwijs heb ik nooit meer iets deftigs op papier gezet. In augustus vorig jaar crashte ik met een héél zware burn-out, waardoor mijn hele leven in vraag werd gesteld. Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost om te komen waar ik nu ben. Beter, maar nog niet genezen. Door de therapie die ik volgde ben ik gaan inzien dat wat ik  het liefste van alles doe in mijn leven, schrijven is. Ik ben met deze blog begonnen om het plezier van het schrijven zelf, maar ook om te zien of mijn schrijfstijl anderen kan bekoren. Omdat ik mijn werk heb opgezegd, noodzakelijk om verder te evolueren uit mijn burn-out, is ons inkomen serieus gezakt. Ergens is mijn diepste wens dat mijn blog ooit zo veel mensen aanspreekt dat ik er een professionele weg kan mee inslaan, als columnist bijvoorbeeld. Of dat ik er in slaag om een boek af te werken dat een overrompelend succes wordt. Dat zijn mijn dromen, ik hoop dat ze werkelijkheid worden. Ik ga er in elk geval helemaal voor 🙂

  Omschrijf jezelf in 3 woorden.

  Waaw, da’s geen makkelijke vind ik. Effe denken.

 • Lachebek
 • Gevoelig
 • Empathisch

Wie is je favoriete acteur/actrice en waarom?

Ik heb er zoveel. Maar ik denk meteen aan Robin Williams, die vorig jaar zelfmoord pleegde. Hij was een schitterende acteur, zowel in het drama genre, als in het komische genre. Ik apprecieerde hem vooral voor de film Mrs Doubtfire, waarmee ik me vaak slap heb gelachen, telkens opnieuw. En ik noem hem nu omdat zijn zelfmoord me diep heeft geraakt. Iemand die zo diep zit, want blijkbaar had hij een geschiedenis van depressies, en toch zo een grappige rol kan vertolken. Het verdriet dat achter zijn toneel gezicht schuil moet gezeten hebben, raakt me.

Als actrice heb ik altijd Meryl Streep bewonderd, bijvoorbeeld met Sophie’s Choice. Maar nu ze blijkbaar ook zingt in haar films, vind ik haar héél wat minder. Want dat kan ze echt niet. Ook Jodie Foster vind ik een hoogvlieger. Die kan elk type neerzetten.

Welk voorwerp is voor jou onmisbaar geworden?

Da’s een makkie!!! Mijn smartphone. Zonder ben ik verloren…

Welke karaktereigenschappen bewonder je in andere mensen?

 • Eerlijkheid.
 • Vastberadenheid
 • Gevoel voor humor!!!!
 • Filosofisch zijn
 • Kunnen leven in het moment.

Als je morgen met Euromillions wint, wat zou je dan allemaal doen?

O, wat weet ik dat goed!!! Ik zou een groot huis kopen, waar héél véél jonge mensen met problemen zouden kunnen verblijven tot ze wat sterker zijn, tot ze weer op het juiste spoor zitten. Ik zou de beste hulpverleners aantrekken om die jonge mensen te begeleiden, en dat zou gebeuren in de best mogelijke omstandigheden.

Als er dan nog wat geld over is, zou ik reizen, en boeken schrijven.

Wat maakt jou echt gelukkig?

Met iemand die ik liefheb, partner, kids, vrienden, op een zomers terras iets lekkers eten en drinken, en uren praten over het leven.

De knuffels van mijn kiddo’s, partner, vrienden.

De zon. ZON ZON ZON

Waarvan ben je bang?

Ik ben vooral bang dat er iets zal gebeuren met één van mijn geliefden. Dat maakt me soms echt panisch bijna.

Ik ben bang om hulpbehoevend te worden. Ik heb gezien wat dat met zich meebrengt tijdens mijn lange tijd in de ouderenzorg.

Ik ben bang voor oorlog, voor radicalisering en racisme, voor onverdraagzaamheid.

Wat vind je het mooiste aan jezelf?

Als dat over uiterlijk gaat dan denk ik aan mijn ogen en mijn boezem 😉

Wat het innerlijke leven betreft, kies ik mijn drang om anderen te helpen.

Van welk gerecht gaat je hart sneller slaan?

Spaghetti bolognaise, en kalfszwezerikken.

Toon een foto van je favoriete plek.

IMG_20140430_161458
De vijver en het terras in de lente. Van zodra de zon een beetje schijnt kan je mij hier terugvinden 😉

Ziezo, dat was een leuke vragenlijst.

Dan nomineer ik nu een aantal bloggers waar ik zelf véél van hou.

Beaunino: Narda blogt over het leven van alledag, op een schitterende manier. Ze heeft al één en ander meegemaakt, maar brengt alles op een héle serene manier.

Curieuzeneuzemosterdpot: een fotoblog, met schitterende foto’s van de meest vreemde plekken, met toffe tekstjes ertussen.

Prinses op de kikkererwt: Jonge mama blogt over haar leven, dat niet altijd rozengeur en maneschijn is. Heeft een heerlijke schrijfstijl.

Het nieuwe komt achter de punt: Marjelle blogt over haar leven, en ze doet dat op een fijne manier.

Kliefje: O, wat hou ik van haar schrijfstijl. Met humor bekijkt ze alles wat passeert. Super!!!

Thomas Pannenkoek: Wat heb ik al gelachen met de avonturen van Hieronymus Pannecoucke, en andere verhalen. Puur genieten.

En de vragen die deze genomineerden mogen beantwoorden 🙂

 1. Waarom begon jij te bloggen?
 2. Met welk dier kan jij jezelf het beste vergelijken? En waarom?
 3. Wat zijn volgens jou je vijf sterkste punten?
 4. Wat zijn volgens jou drie minder sterke kanten van jezelf?
 5. Wat is je lievelingsvakantiebestemming en waarom?
 6. Wat is je favoriete muzieknummer en waarom?
 7. Welk boek heb je het laatst gelezen, en wat vond je ervan?
 8. Welke film heb je het laatst gezien en wat vond je ervan?
 9. Wat kies je als laatste avondmaal?
 10. Wat is jouw favoriete outfit?
 11. Mocht je kunnen kiezen, welk werk zou jij dan doen?

32 gedachten over “Liebster Award!!!! Me so very happy!!!

 1. Zoals ik daarstraks ook in m’n blog typte, ‘heel leuk, zo’n teken van waardering! Ik kan alleen niet beloven of ik eraan meedoe, lig ook momenteel in de lappenmand, maar ik kom wel even bij je lezen’.
  Et voilà, hier ben ik dan. 😉
  Leuk stuk dit, en ik ga binnenkort ook eens langs bij je andere favo-bloggers.

  Liked by 1 persoon

 2. Eén ding is zeker: in dit logje staat niks dan waarheid. Je bent een flapuit en hebt al heel wat zaken over jezelf verteld op je weblog, sommige ervan herken ik of kon ik al afleiden. Positief te lezen dat je vecht om uit die burnout te breken – je zult slagen!
  Dank voor de nominatie en de lovende woorden over mijn weblog. Vorig jaar heb ik zo’n nominatie al eens ingevuld, en een ‘beginnende blogger’ ben ik niet echt, maar toch zal ik de handschoen opnemen. Wat ik liever niet doe is anderen nomineren, want ik heb daar een minder goed gevoel bij. Ofwel vergeet ik velen die het absoluut verdienen, ofwel voel ik me een opdringer (nieuw woord!).
  Het wordt donderdag – het laatste postje voordat we vertrekken.

  Liked by 1 persoon

 3. Hoi Myriam, ontzettend bedankt voor de nominatie. Leuk dat je mijn blog de moeite waard vind. Natuurlijk ga ik ermee aan de gang, reken maar. Ik weet sowieso al iemand die ik ontzettend graag wil nomineren.
  Jouw antwoorden ( en de vragen die je kreeg) vond ik ook ontzettend leuk om te lezen. Wat heb je trouwens een pracht van een vijver en terras zeg!
  Geef me even een paar dagen de tijd hoor. Ik ga er op broeden. Nogmaals heel erg bedankt en een dikke kus. X

  Liked by 1 persoon

 4. Dit soort vragenlijstjes geven toch altijd weer een mooi beeld, Myriam. Gefeliciteerd met jouw welverdiende award. Je antwoorden zijn leuk om te weten, het meest opmerkelijke vind ik jouw tevredenheid met je boezem. Dat hoor je (ik) een vrouw maar zelden zeggen, al had ik een keer een afspraak met een vrouw die mij al snel toevertrouwde dat haar borsten haar grote trots waren. En gelukkig is ook mijn lief en toeverlaat gewoon tevreden met wat haar is toebedeeld – en ik kan dat alleen maar van harte onderschrijven 🙂

  Liked by 1 persoon

 5. Ik val met mijn neus in de boter: door de Award leer ik je meteen beter kennen. Super dat je Narda en Kliefje genomineerd hebt! Een goede keus. Over de anderen kan ik niet oordelen want ik heb niet eerder bij hen gelezen, maar ik ga straks even neuzen.
  In je burn-out herken ik mezelf wel. Zij het dan dat ik cvs/me heb.
  Bedankt voor je reacties op mijn blog. Leuk je te leren kennen!
  Groetjes Kakel

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s