Shortcuts? #boostyourpositivitychallenge

Shortcut in life
Pic by hubbie on a trip to Austria.

Hoe zorg jij ervoor dat alles blijft bollen? Heb jij trucjes die ervoor zorgen dat je nooit te laat komt, dat je ondanks je drukke leven toch twee keer per week in de fitness opduikt, dat jij altijd iets op tafel kunt toveren als er onverwacht vrienden langskomen, of een ander talent waarvan mensen denken: hoe doet die dat toch?

Ja, hoe zorg ik daarvoor? Niet dus. Want hoe het allemaal blijft bollen terwijl ik nog met de serieuze restanten van een fikse burn-out kamp, dat is me ook een raadsel. Nu je het zegt, het is eigenlijk buitengewoon vreemd dat alles gewoon maar verder bleef en blijft bollen.

Dat schrijf ik volledig toe aan mijn omkadering, meer bepaald hubbie, kiddoos, friends, family.

Al die mensen die, vaak héél discreet en zonder dat ik het gevoel had dat ze mij iets uit handen namen omdat het echt niet meer ging, steeds klaar stonden en staan om ondergetekende op te vangen. Om haar leven gewoon verder te laten bollen, zodat ze niet nog dieper in de shit zou belanden dan ze al zat.

Ik bedenk dat al die mensen even zovele shortcuts zijn. Lieve, warme, hartelijke shortcutschatten, die mij droegen en dragen zonder dat ik ooit het gevoel kreeg dat ik ze tot last was of ben.

Een mooie gelegenheid om ze daar allemaal voor te bedanken. Thanks folks!!!

Verder bedenk ik er nog ééntje: ik kan, tenminste op dit moment in mijn leven,  de boel de boel laten. En dat lijkt mij een belangrijke shortcut, ook en nog meer voor mensen die een drukke job combineren met een even druk gezin, een nog drukker sociaal leven en weet ik wat nog meer. Gewoon, de boel de boel laten.

  • Stof blijft liggen tot de volgende dag, de volgende week zelfs. En als er zich een goeie dikke laag heeft verzameld, is het nog zo fijn om stof af te nemen. Dan zie je tenminste dat je iets gedaan hebt.
  • Het hele huis elke week poetsen, been there done that. Niet meer dus. Elke week een deeltje. Ziet het er spic en span uit bij mij, op het eerste zicht misschien wel omdat ik wel altijd ben blijven opruimen. Maar bij nader toezien merk je dat de ramen al in geen eeuwen meer gelapt zijn, dat de vloer niet echt geschikt is om van te eten, dat het bad misschien net iets vaker een schrobbeurt met een flinke portie allesreiniger kan gebruiken. Jammer, ik maak er mij niet meer druk in. Het lukt me toch niet. Het is ook niet zo belangrijk meer.
  • Heb ik nu echt geen fut om te koken op een bepaalde dag, dan koop ik wat diepvriesaardappelpuree uit den Aldi (super puree) met een bokaaltje appelmoes of rode kool en een lapje vlees in de pan. Best lekker, wordt vaak meer geapprecieerd dan mijn kom-eens-origineel-uit-de-hoek bereidingen waar ik een halve dag aan bezig ben.

Ik weet niet of iemand iets heeft aan deze “shortcuts”.

De shortcuts waarover ik lees hebben te maken met plannen, plannen en nog eens plannen.

Dat is nu niet mijn grootste troef.

Toch fijn dat ik alsnog aan deze challenge heb meegedaan deze week. Ook al vond ik het op het eerste zicht totaal niets voor mij. Het heeft me nog eens extra bewust gemaakt van de onschatbare waarde van de mensen rondom mij.

Myriam

11 gedachten over “Shortcuts? #boostyourpositivitychallenge

  1. Helemaal met je eens wat betreft poetsen, afstoffen en eten maken. Ik heb door de jaren geleerd om me niet meer verplicht te voelen te voldoen aan het beeld van de ideale huisvrouw. Wat een bevrijding! Meer tijd voor jezelf, voor gezellig samen te zijn met je gezin en vrienden,….om te genieten van de beperkte tijd die we hier zijn.

    Liked by 1 persoon

  2. Mooi, fijn dat je zo eerlijk schrijft! Ik zoek zelf wel naar het evenwicht tussen netjes zodat ik rust kan vinden, en tegelijkertijd me ook niet doodpoetsen. En met twee kleintjes in huis, is het hier echt al een pak minder net dan mijn normen… hopelijk betert dat een keer.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s