Sunday is for snuggling.

Ik ben nog niet zo lang actief als blogger, pas sedert half november ongeveer meen ik me te herinneren.

Ik heb altijd graag geschreven, maar om één of andere reden was het er al héél lang niet meer van gekomen. Had ik geweten dat bloggen zo ontzettend leuk was, dan was ik er al tientallen jaren geleden mee begonnen.

Maar het is wat het is, zo ver ben ik al. Ik geniet gewoon op dit moment in mijn leven van het maken van blogpostjes, van het krijgen van reacties, en van het merken dat ik er mensen een plezier mee kan doen, sommigen een hart onder de riem kan steken… Ja, het is echt wel genieten.

Zo ontdekte ik vorige week op de blog Joy from Joyce een tag. Had ik wel al van gehoord natuurlijk, van tags en hashtags en weet ik wat nog meer, maar niet in deze context. Het zit namelijk zo met deze soort tags: je ontvangt de tag van iemand in blogland, je vermeldt deze persoon als je verder iets gaat doen met de tag, en je spreekt eventueel een aantal blogvolgers aan om er ook iets mee te gaan doen 🙂 Correct me if I’m wrong. Het kan dat ik nog iets cruciaals ben vergeten, neem het mij dan niet kwalijk, ik ben nog maar een groentje hier. Just let me know.

Doen jullie mee met de lazy sunday tag van Joy from Joyce?

Ik probeer het eens 😉 En ik nomineer de volgende tien bloggers….

Allez, hier begin ik er alvast zelf aan 😉

Vroege vogel of lui uitslapen?Géén van beiden. Opstaan vóór zeven uur in de ochtend vind ik héél moeilijk, opstaan na negen uur ’s ochtends vind ik een beschamende verspilling van kostbare tijd. Tijd die zo omvliegt, dat ik nooooooit gedaan krijg op één dag wat ik eigenlijk wou doen….

 • karrenvrachten boeken liggen te wachten om gelezen te worden… Ik raak er maar niet doorheen. Momenteel nog steeds: Dinsdag is voorbij van Nicci French, en Het Voordeel van de Twijfel van Tim De Mey. Ik hoor ze lonkende woordjes roepen, maar het gaat allemaal nog zo traag, en de concentratie is vaak ook niet je dat… Ooit lees ik alle boeken die op mijn lijstje staan. En dan zijn er nog al die leuke blogs die ik volg, en die ik ook graag lees, en waar ik supergraag commentaar op geef 😉
 • loads and loads of ideas for new blogposts are waiting in my brain to get out. Ik zou er elke dag tien willen schrijven. Maar daar heb ik ook geen tijd voor, en niemand van mijn volgers heeft tijd om al die posts te lezen…
 • kilometers wandelpaden liggen klaar om door mij en mijn stapschoenen betreden te worden, idem met fietspaden.
 • bergen recepten vallen me tegemoet als ik een keukenkast opentrek. Die moet ik ooit nog eens allemaal uitproberen.
 • smachtend kijkt mijn zieltje uit naar alweer een meditatieoefening, dagelijks liefst twee van toch ongeveer een halfuurtje.
 • mijn huis smeekt op regelmatige tijdstippen om een borstelstreek, een veeg met de dweil, een mop met een spons…
 • ….Je begrijpt het: ik zou willen een vroege vogel zijn, zeker géén luie uitslaper, maar ik zweef onbestemd tussen beiden.

Pyjama, onesie, trainingspak of alledaagse kleding? 

Ook weer geen van dit alles. Ik kleed me graag een beetje deftig op zondag. Waarschijnlijk nog een overblijfsel uit mijn jeugdjaren toen er op zondag naar de mis moest gegaan worden 😉 Alhoewel, denk het niet. Gewoon, wat meer tijd, al eens een bezoekje of een uitstapje hier of daar, dus graag een beetje geschminkt en een leuk kleedje of zo aan.

Make-uploos of perfect make-upje? 

Graag een beetje makeup, niet teveel. Een dagcreempje, een cc crèmeken, een beetje antiwallen toestanden onder de ogen, een eyeliner, mascara en een beetje terracotta poeder, en ready to go…

Boek lezen, film kijken, bloggen, youtube kanalen afsnuffelen of de hele dag hangen?

Boek lezen: check, film kijken: check maar nooit overdag, bloggen: check!!! De rest eigenlijk niet. Wel ook: wasjes insteken, eten op tafel zetten, aperitieven, bij moeder op bezoek gaan, wandelen, fietsen, vrienden,….

Uitgebreid avondeten of fast food? 

Meestal halen we een gebraden kippetje bij een klein winkeltje in de buurt dat altijd op zondag open is, en heerlijke gebraden kip heeft. Met een beetje verse ananas of een slaatje, en een gebakken patatje erbij is dat lekker en snel klaar. Echt uitgebreid niet, meestal moeten we op zondagavond even bekomen van de rest van het weekend.

Tas inpakken, brood smeren of helemaal niks voorbereiden voor maandag? 

Ik vrees dat ik een zodanig slechte planner ben dat ik niets voorbereid voor kids of man. Meestal maken ze snel zelf nog een brooddoos als ze die nodig hebben op maandag. Mea culpa, ik beken, ik ben geen voorbeeldmoeder/echtgenote.

Vroeg of laat naar bed? 

Meestal later dan goed is voor mij. Vaak begin ik op zondagavond al te strijken, voor de televisie, en dan doe ik gewoon verder tot de mand leeg is… Wordt het soms wel een latertje.

Zeg, als je deze blog leest, en je wil graag ook meedoen met deze tag, ga gerust je gang hé.

Was wel eens leuk om te doen.

Hoop dat jullie er ook zo over denken?

Myriam

4 gedachten over “Sunday is for snuggling.

  1. Neen hoor, Marjelle, ik heb eigenlijk totaal geen idee hoe zo een nominatie in elkaar zit. Ik wou het gewoon eens uitproberen. Maar ik vond het nu ook niet de meest fantastische tag ooit. Een volgende keer misschien 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s