Homeparty revisited

Vorig jaar zwoer ik nog bij hoog en laag: Never again!!!!

Géén homeparty’s meer voor mij. Je weet wel, van die Tupperware demonstraties, waar je om de oren wordt geslagen met alle mogelijke keukenattributen:

 1. die je niet nodig hebt.
 2. die véél te duur zijn.
 3. die niet doen wat ze beloven: namelijk nooit stuk gaan.
 4. die je toch koopt omdat je gevoelig bent voor die verkoperstrucs.
 5. die je toch koopt omdat je vriendin die organiseert dan een bonus krijgt.

Dus nooit meer… Ik ben echter niet sterk in NOOIT MEER.

Toen BF enige maanden geleden (ze is sterker in plannen dan ik) met de boodschap kwam dat ze een Tupperware party organiseerde in februari, kreeg ik het spaans benauwd. Hier kon ik echt niet tussen uit, ondanks mijn goeie voornemens.

Donderdag was het dan zover. Samen met nog een stuk of twaalf andere dames namen we plaats rond de eetkamertafel.

tupperware
Picture from http://www.tupperware.be

Een eerste verrassing was de Tupperware consulent(e). Niet de standaard verkoopster, maar een vijftigplusser van het mannelijke geslacht, die met een buitengewone flair zijn artikelen aan de man probeerde te brengen. Een beetje kalend, met een embonpoint. Met een iets meer dan normale vrouwelijke touch bespeelde hij zijn publiek. Geen gemakkelijk publiek, het dient gezegd. Twaalf dames die kunnen tetteren als geen ander, en die eigenlijk minder in de demonstratie geïnteresseerd waren, dan in het feit dat ze elkaar nog eens terugzagen. Twaalf dames die zich eens goed wilden amuseren. Maar de man had duidelijk ervaring met taterende dames, en ging stevig door met verkopen. Begreep je iets niet goed, dan moest je maar geluisterd hebben, neh.

Aan de homeparty was een kleine kookdemonstratie verbonden. Er werden tongrolletjes met een soort currypasta geserveerd, niet echt waaw, en een dessertje met slagroom en advocaat, héél erg waaw!!!

Nog een andere suggestie, voor een klein dessertje. Niet boos zijn als het mislukt, ik hoop dat ik alle ingrediënten heb genoteerd, alsook alle stappen.

Men neme drie eiwitten, en dertig gram bloemsuiker. Die klopt men samen stijf. Dat kan met een Tupperware attribuut, het kan echter ook met de hand, of met de mixer. Men plaatse dit 30 seconden in de microgolfoven op 450 Watt. Men breke speculaaskoekjes in een vorm, men giete daar het mengsel overheen. Daar weer overheen drapeert men gesmolten chocolade.

Ik heb ook best véél bijgeleerd, leer even mee met mij:

 1. Opwarmen in de microgolfoven doe je nooit op de hoogste stand, maar altijd aan 500 W.
 2. Een tas vloeistof die je wenst op te warmen in de microgolfoven plaats je altijd aan de rand van het draaiplateau. Anders word je tas warm, en wat erin zit minder.
 3. Als je vis en groenten samen wilt stomen in hetzelfde mandje, plaats je een velletje keukenpapier of sla onder de vis in het stoommandje, en plaats je de groenten in het recipiënt met water.
 4. Een pureestaaf kan je gebruiken om je gehakt rul te bakken.

De volleerde keukenprinsen en – prinsessen onder jullie zullen dit zonder twijfel allemaal weten, voor mij was dit nieuwe informatie.

En weet je tot welke vaststelling de dame die links naast mij zat en ikzelf gekomen zijn?

Dat er héél weinig verschil is tegenwoordig tussen een Tupperware party en een Upperdare (erotische) homeparty. Niet dat ik daar ooit al naartoe ben geweest 😉

 1. Ik kreeg als welkomstgeschenk een zuurpoesje. (een instrumentje om augurkjes of ajuintjes in het zuur uit de bokaal te vissen) What’s in a name?
 2. Om je messen te slijpen kan je een slijpmuis aanschaffen: interessant attribuut voor Valentijn. Ik wed dat ze daar in Fifty Shades of Grey nog een puntje kunnen aan zuigen 😉
 3. Namen als Turbomax, Speedychef, Crystal Wave Party, Squeeze-it, geef toe…
 4. De blikopener hoort perfect thuis in het speelkamertje.
blikopener
Picture from http://www.tupperware.be – blikopener.
3286663_bomma-maria-vindt-haar-g-spot-video_image_1
Picture from zita.be

Natuurlijk zit dit allemaal in de mind van enkele stoute madammen die zich crimineel geamuseerd hebben. Mijnheer de consulent zal zich deze party nog lang heugen.

En ik zeg opnieuw: NOOIT MEER!!!!

Myriam

12 gedachten over “Homeparty revisited

 1. Hahaha !
  Ik ken dat, ik koop daar ook altijd vanalles dat ik eigenlijk niet wil kopen en ik meen ook heel erg : ik ga daar nooit meer naartoe ! Maar dat gaat niet zo moeilijk zijn, ik kjen momenteel weinig tot geen mensen die zo’n homeparty zouden organiseren ( de party’s waar ik naartoe ging wereen allemaal georganiseerd door mensen uit de omgeving avn mijn ex )
  Ik ben wel al naar een upper dare party geweest trouwens, en ja : ook daar kocht k vanalles ( waarvan ik veel niet gebruik ) .

  Enne : ik kende geen 1 van die truukjes die je hier opsomt !

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s