My criminal mind..

winkeldiefstal_tcm16-59645
Pic from http://www.leuven.be

Ik ben een braaf meisje. Echt. Altijd geweest. Véél te braaf eigenlijk. Maar goed, dat is iets waar ik moet mee leven, en waar jij als bloglezer weinig boodschap aan hebt?

Vandaag ging ik als mijn brave zelf winkelen in het dichtstbijgelegen warenhuis, de Carrefour, om precies te zijn.

Ik dropte van alles in mijn winkelwagentje, voornamelijk wat op mijn lijstje stond, al moet ik toegeven dat er ook enkele extra’s in het karretje terechtkwamen. De verleiding is groot, zelfs voor brave meisjes zoals ik 😉

Ik schoof braaf aan de kassa aan. Weliswaar de selfscankassa, waar het allemaal net iets sneller zou  moeten gaan. Niet vandaag. Het ging behoorlijk traag. Maar het werd uiteindelijk toch mijn beurt. Net het moment voor een kleine controle zoals de kassiersters dat altijd zo mooi brengen. Nu is het nooit mijn bedoeling om iets mee naar huis te nemen zonder te betalen. Maar als ik de kassierster hoor zeggen: Nu een kleine controle, voel ik me altijd een beetje onrustig worden. Want stel je voor dat ik per ongeluk iets in mijn wagentje heb gelegd zonder het eerst in te scannen?

De paniek was nergens voor nodig. Braaf kon ik betalen, er werden geen onregelmatigheden aangetroffen, en ik mocht mijn weg vervolgen.

Tot ik met mijn wagentje het detectiesysteem aan de kassa passeerde. Plots begon een alarm te piepen. Ik besteedde er eerst geen aandacht aan: er is altijd wel iets dat staat te piepen of te loeien in de Carrefour. Maar ik werd snel tot de realiteit geroepen door de kassierster. Mevrouw, er is een alarmsignaal!!!

Mevrouw keek beduusd om zich heen. Ik had echt helemaal niets fout gedaan, zo braaf als ik ben.

Het zou misschien aan mijn handtas kunnen liggen. De handtas werd heen en weer bewogen voor het detectiesysteem, dat doodstil bleef zwijgen… Niet de handtas dus. Ik nog eens door het detectiesysteem: een gepiep, je hebt geen idee. Wat nu? Diende ik gefouilleerd te worden? Moest ik me hier in de winkel uitkleden en kledingstuk per kledingstuk door het detectiesysteem laten controleren? Ik dacht het niet!!! Ik voelde een zekere strijdvaardigheid opborrelen.

Na enig wachten kwam een security agent naar mij toe gestapt. Hij zag op mijn gezicht dat ik echt een braveken was. 😉 Vriendelijk vroeg hij me om hem te volgen naar een achteraf gelegen kamertje. What the beep? Ik weet uit welingelichte bron dat vrouwen door vrouwen moeten gefouilleerd worden. Maar zo’n vaart liep het niet helemaal… Ik mocht mijn jas uitdoen, en hij was er vrij zeker van dat het euvel zich daar zou situeren. En inderdaad!!! Ik had mijn jas nog niet helemaal uit of hij zag de boosdoener al hangen: aan het waslabel hing een etiket dat een alarm doet afgaan als je er mee naar buiten wandelt. Ik heb die jas al twee maanden. Dan is er ofwel iets mis met het label in de jas, ofwel met de alarmsystemen van alle andere winkels waar ik sedertdien boodschappen heb gedaan, zonder problemen.

Met opgeheven hoofd verliet ik de winkel.

Was toch effe zweten, ook al had ik niets mispeuterd. Raar toch hé?

Myriam

25 gedachten over “My criminal mind..

  1. Mrs T, wat fijn dat je op bezoek komt:) Ik heb een vreselijke burn-out gehad, ben nog steeds herstellende, maar het gaat wel veel beter. Alleen stress hé, dat kan ik totaal niet meer hebben. Maar goed, daar valt mee te leven. Een beetje aanpassen wel.. Tot binnenkort hoop ik. Ik ben alvast fan van jouw triltaal 😉

   Like

 1. hihi .. onlangs hadden wij hetzelfde probleem.

  samen met onze kleinzoon liepen we winkel in, winkel uit en telkens piepte het alarmsysteem bij de ingang zo luid als het kon.
  niemand keek er nog van op, (tenzij onze kleinzoon zelf, die er het grootste plezier in had, want de slimmerd had door dat hij de oorzaak van al dat lawaai was!) 😀

  .. tot we bij as adventure kwamen en een alerte verkoper onmiddellijk doorhad wie de schuldige was!
  er hing inderdaad nog een soort etiketje in de jas van kleinzoonlief, die allesbehalve gelukkig was dat het weggesneden werd;
  vanaf nu was het gedaan met het trekken van alle aandacht van winkelend én verkopend personeel! 😆

  fijn weekend, myriam!

  Liked by 1 persoon

  1. Dat moet nogal een winkeltocht geweest zijn 😉 Zou wel fijn zijn mochten ze er aan denken in de winkel waar je iets koopt om al die toestanden weg te werken…
   Ook voor jou een fijn weeken!!

   Like

 2. Oh, wat lastig zeg… Ik heb het wel eens voorgehad met een handtas. Telkens ik in een bepaalde winkel binnenging, ging dat verrekte alarm af: zo gênant! Ergens in de voering moet er een beveiliging zitten, maar ik heb het nooit kunnen vinden. Sindsdien durf ik die handtas niet meer te gebruiken…

  Liked by 1 persoon

  1. Gelukkig had ie de boosdoener onmiddellijk ontdekt toen ik mijn jas had uitgedaan…Stel je voor dat ik het éne na het andere had moeten uitdoen. Ik zou behoorlijk keet geschopt hebben ….

   Like

 3. Och ja, ik heb het tegenwoordig gelukkig dan wel minder dan voorheen, maar zeker herkenbaar dat als zoiets voordoet je aan jezelf gaat twijfelen. Ik vind die twijfel aan mezelf vaak heel vervelend.
  Dat door een bepaalde druk je mindset in ene dan op een verkeerd spoor komt.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s