Letter to my sixteen year old self…#Boostyourpositivitychallenge!!!!

img242
16 jaar…met moeder en vier broers in Duitsland op vakantie…

Neen, lieve bloglezer, ik ben niet plots het noorden kwijtgeraakt…Toch niet meer dan anders. Maar gisteren kwam ik via de blog van Kelly – Tales from the Crib – op een blogchallenge, en mijn oogjes begonnen te schitteren!!! Hier wil ik echt aan meedoen. Dus misschien past deze blogpost niet helemaal in mijn concept? Maar wil je mij dat vergeven?  En als je kan graag meelezen hé 😉

Schrijf een brief aan je zestienjarige zelf. Vertel hem of haar wat je in alle jaren die je ondertussen achter de rug hebt hebt opgestoken, geef lessen en inzichten mee, schrijf een post over de zaken waar je toen in geloofde en nu. Focus hierbij op de thema’s inner en self. Heb jij ondertussen geleerd om tevreden te zijn met wie je bent, of kon je dat als tiener beter dan nu? Was je toen net heel onzeker, of het tegenovergestelde, en wat heb jij jezelf van toen daar vandaag over te vertellen?

Lieve jij,

Ik spreek je aan met jij, want jij bent ik niet, je bent de basis van waaruit ik ben gegroeid, gekropen, gevochten, gevallen, opgestaan….

Maar nu ik zo de kans krijg om jou één en ander mee te geven, zeg ik niet neen. Ik wou dat jij mij had gekend op dat moment, mij dan zoals ik nu ben hé. Want ik heb toch één en ander opgestoken onderweg naar hier, dingen die jou zo goed van pas zouden zijn gekomen, toen.

Eerst en vooral, lieve jij, wil ik zeggen dat ik ondertussen vrede heb met wie jij was. Dat heeft me veel zweet en tranen gekost, en ook meerdere therapie uren, maar nu ben ik tevreden met jou. Want zonder jou was ik niet ik geworden, natuurlijk.

Dus dat is toch al een mooie basis voor een gesprek, wat jij?

Verder wil ik je zeggen dat je niet zo bang hoefde te zijn. Je was werkelijk voor alles, en meer nog, voor iedereen, bang. Daardoor heb je één en ander gemist in je leven toch. Je studiekeuze heb je laten beïnvloeden door angst, je sociale leven heb je erdoor laten beïnvloeden, je hele leven werd er door getekend. Je was, als ik het zo mag uitdrukken, gevangen in een kooi van angst. EN kampioen in het wegsteken daarvan….Dat heb ik je héél lang kwalijk genomen. Nu niet meer. Het is immers wat het is.

En wat had je een hoge dunk van jezelf… cynisch lachje… Niet dus. Wat een minderwaardigheidscomplex. Ach meid, nergens voor nodig; Je bent een prachtig meisje, niet alleen aan de buitenkant, maar ook van binnen. Jammer genoeg was je zo gecomplexeerd dat je dat nooit werkelijk uitstraalde. En als ik je dit mag meegeven: het is de uitstraling die het hem doet. Als je overtuigd bent van wat je waard bent, en dat je mag zijn zoals je bent, wees er dan maar zeker van dat je dat uitstraalt en dat anderen dat ook zullen geloven. En ik kan het weten!!!

En alweer heb je véél gemist door zo gecomplexeerd te zijn. Natuurlijk zagen al die toffe jonge gasten jou niet staan, je gedroeg je als een bange muis in een kattenpretpark. Ook dat heb ik je lang kwalijk genomen, dat ik zovele romances die mogelijk hadden kunnen zijn zomaar aan mij heb laten voorbijgaan.

Maar goed, de ware heeft het er toch op gewaagd, en hier ben ik dan met een mooi gezin. Ik weet dat dat je diepste wens was. En die is ook werkelijkheid geworden. Dat het niet alle dagen over rozen gaat, wist je dat toen? Ik denk dat je geloofde dat eens de prins op het witte paard zou gepasseerd zijn, alle problemen op slag zouden opgelost zijn. Maar weet je, lieve jij, zo is het niet . Je moet eerst je problemen in jezelf erkennen, er iets aan doen, en dan pas kan je verder, met of zonder prins, om het even. In mijn geval gelukkig mét.

Kom uit je hoekje, jij. Doe eens heerlijk gek, dans het leven, lach en zing, verwonder je elke dag weer, geniet van onverwachte momenten, wees jezelf, wees gelukkig.

Dag jij,

Ik, Myriam

18 gedachten over “Letter to my sixteen year old self…#Boostyourpositivitychallenge!!!!

    1. Dankje:) Fijn dat je het goed vond. Hoopdat je niet teveel rare reacties krijgt van mij want ik probeer te reageren met m’n GSM en er loopt van alles mis.. Dus sorry als je halve mailtjes krijgt…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s