A whale in Ghent ;)

Walvis lichtfestival gent
Picture by Steven Hendrix voor De Morgen

Goed ingepakt in verschillende laagjes wol, dikke jas, sjaal en handschoenen, stevige stapschoenen. Wij weg voor een avond Lichtfestival Gent 2015.

Wat er allemaal te zien was, hoe mooi het wel was, hoeveel volk er is geweest en dies meer: dat kan je allemaal lezen in kranten en op andere blogs. Ik wil je enkel meegeven dat ik er ontzettend van genoten heb, samen met hubbie, dochter en lief. Het was mooi, het was prachtig, het was….

En wat ik het allermooiste vond, dat was de walvis die warempel kon gespot worden in Portus Ganda. SUBLIEM!!!

Ademloos stonden we ons te verbazen over dit spektakel. Hoe kon dit gerealiseerd worden? Hardop vroegen we ons af op welke achtergrond geprojecteerd werd? Volgens hubbie was het water dat verneveld werd in de lucht. Ik was het met hem eens. Een mooiere uitleg konden we niet bedenken. Een zeer plausibele uitleg vonden we allebei.

Echter, een mijnheer die een beetje voor ons van het schouwspel aan het genieten was, verbeterde ons. Neen neen, mijnheer, zei de brave man met stelligheid. Het heeft niets te maken met water dat verneveld wordt, zeker niet. Het is gewoon een visueel beeld. Hubbie en ik keken elkaar even verbouwereerd aan. Een visueel beeld, dat leek ons een evidentie. Is niet elk beeld visueel? Of waren wij volledig het noorden kwijt? Wij zijn altijd bereid om aan te nemen dat iemand anders meer expertise heeft dan wij, dus we luisterden nog even verder naar de mijnheer. Met water, mijnheer, zei de man, zou je nooit zo een mooi rechthoekig scherm kunnen krijgen, zoals dat hier het geval is… Neen neen, het is zoals ik zeg, een duidelijk visueel beeld.

De man nam afscheid, tevreden dat hij weer een paar simpele zielen op de weg van de waarheid had gezet. Hij had ons geholpen het licht te zien, het visuele beeld als het ware.

Een beetje van ons stuk gebracht stapten we verder, wat dichter bij de walvis. Héél duidelijk zagen we op diverse plaatsen in Portus Ganda grote pompen liggen, die ….wis en waarachtig, water vernevelden.

Zouden we de mijnheer nog opzoeken om hem op zijn dwaling te wijzen? Neen, hij zag er véél te gelukkig uit na zijn uitleg aan ondergetekende. Soms is het beter om niet te weten 😉

En wij zetten onze wandeling verder, in het gezelschap van een paar honderdduizenden anderen.

Mooi!!!

Myriam

8 gedachten over “A whale in Ghent ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s