De politie uw vriend.

De beslissing van de politiezone Rhode & Schelde om geen politiemensen meer aan de drukke oversteekplaats aan de Gemeentelijke Basisschool op de Dendermondesteenweg te plaatsen, lokte nogal wat controverse uit en kreeg zelfs nationale aandacht. Burgemeester Marc De Pauw (Open VLD) blijft de beslissing verdedigen: ‘De lokale politie twee aan twee aan de scholen posteren in vol ornaat, gewapend en met kogelvrij vest, zou zeker niet bijdragen tot het veiligheidsgevoel .Vandaar de beslissing van de korpschef om voorlopig geen toezicht meer te doen aan de scholen’, klinkt het. De politie onderkent ondertussen de bezorgdheid na de reactie van de ouders en vraagt begrip voor de uitzonderlijke situatie.
Uit Het Nieuwsblad 24/1/2015
Lees de rest van het artikel onderaan deze blogpost.

Ik dacht dat het een grap was, een te vroege één april farce van één of andere pippo binnen het blauwe korps.

Maar ik had moeten weten dat het blauwe gevoel voor humor beperkter was.

Pure ernst dus. Ik ben toch even in een lachstuip geschoten, ik moet het toegeven.

Destelbergen moet je weten is DE metropool van België, wat zeg ik, van Europa. Een vroeger landelijke gemeente, waar het lekker residentieel wonen is, en waar de criminaliteit eerder beperkt is in vergelijking met deze in andere grootsteden zoals Brussel en Antwerpen.

De politie houdt er zich voornamelijk bezig met het uitschrijven van parkeerboetes (verontschuldig mij als ook dit ondertussen achterhaald is), het oversteken van schoolkinderen, en het inventariseren van gestolen goederen uit één van de residentiële villa’s. Eén van die kerntaken is nu ook weggevallen. Het oversteken van schoolkinderen op het zéér drukke kruispunt van de school met de Dendermondse Steenweg wordt als te gevaarlijk beschouwd voor deze stoere mannen van de wet. Nu vraag ik je.

Is dit niet wansmakelijk?

Je zou denken dat ze uit pure schaamte het verkeer zouden blijven regelen, en hun schrik zouden verbergen. Maar neen, de politie is een te belangrijk doelwit in deze trieste dagen van terreuraanslagen, en dan zeker de politie in Destelbergen.

Ik word er waarlijk sarcastisch van, nog meer dan anders.

Dat het voor kinderen die de gevaarlijke Dendermondsesteenweg moeten oversteken vele duizenden keren gevaarlijker is, dan voor de politie van Destelbergen om te worden neergeschoten tijdens de uitoefening van hun functie, lijkt me vanzelfsprekend. Niet echter voor de burgemeester van Destelbergen en zijn politiefunctionarissen.

Dat leerkrachten op het zebrapad mogen staan om de bloedjes van kinderen uit Destelbergen en omstreken over te steken, dat kan. Dat deze mensen daarbij aangereden kunnen worden door één of andere drieste automobilist, dat schijnt ook geen probleem te zijn. Nochtans is de kans dat dit gebeurt ook véle malen realistischer dan dat een Destelbergse flik het onderspit moet delven in de strijd tegen de terreur op zijn grondgebied.

Kijk, in al zijn tristesse is dit wansmakelijk lachwekkend.

Chapeau voor deze fiere verdedigers van het volk.

De politie uw vriend.

😉 Myriam

Weinig ouders konden begrip opbrengen voor het plotse wegvallen van de ‘veilige’ agent aan de schoolpoort op de Dendermondesteenweg na de recente gebeurtenissen in Verviers. De potentiële dreiging voor een aanslag in een relatief kleine gemeente als Destelbergen wordt door de meeste mensen als zeer miniem ervaren. De school laat ondertussen weten dat de veiligheid van de kinderen verzekerd is. ‘Twee leerkrachten vervangen het politietoezicht bij het oversteken, daarbij zijn altijd gemachtigde opzichters. Ouders komen meestal ’s avonds zelf hun kinderen ophalen, en los daarvan is er wel altijd een leerkracht die de veiligheidszorg voor onze leerlingen op zich neemt,’ zegt directeur Marleen Verniers.

‘Een geüniformeerde politieman of -vrouw is vandaag nog steeds een potentieel doelwit’, reageert de lokale politie in een  persmededeling. ‘Het overgrote deel van onze politiemedewerkers is zelf ouder en wil deze dreiging niet meenemen naar de schoolomgeving. Onze politiezone heeft in het verleden altijd sterk geïnvesteerd in het schooltoezicht. Naast de inzet van politiemensen aan de schoolomgeving werden door onze preventiedienst heel wat ouders en leerkrachten gevormd tot gemachtigd opzichter. Bovendien zijn intussen onder impuls van de diverse gemeentebesturen heel wat schoolomgevingen op verkeerstechnisch vlak veiliger gemaakt. ‘De zichtbaarheid van onze politiemensen en -voertuigen wordt sinds vorige week zoveel mogelijk beperkt. In onze zone hebben de maatregelen zelfs geleid tot een quasi verdubbeling van het aantal politiemensen op de baan. Evenwel gebeurt dit nu meer in anonieme voertuigen of in burgerkledij. Politiemedewerkers die wél in uniform rondlopen, dragen verplicht een kogelwerende vest, zijn gewapend en gaan minstens per twee de straat op’, klinkt het.

2 gedachten over “De politie uw vriend.

  1. De Politie van Gent en het beleid is, zo blijkt, van een ander kaliber. De Gentse burgervader Termont is dat ook, maar dat wisten we al. Met het lichtfestival, staan ze dapper zij aan zij en aan bijna elke invalsweg om alles in goede banen te leiden. Chapeau! Ik had deze week, als inwoner van Destelbergen, behoorlijk last van plaatsvervangende schaamtegevoelens…

    Liked by 1 persoon

    1. Ja, daar kan ik me iets bij voorstellen, maar goed dat je even nuanceert, Gent is dan weer wel een voorbeeld! Zoals ik gisteren ook zag. Super stad, proud tot be a Genteneirken;)

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s