Vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt…

Burn-out aan het helen, stemmingsstoornis op en af, meer af dan op nu, maar goed, het is leefbaar.

Dan denk ik dat ik iets méér kan betekenen voor mensen rondom mij. Mijn gezin, familie, vrienden, pleegzoon, ….

Zou dat niet moeten kunnen nu? Na meer dan anderhalf jaar? Ik vind van wel.

 • Mijn huishouden zou nu vlekkeloos moeten  verlopen.
 • Voor hubbie en kids zou ik klaar moeten staan, een rots in de branding, een vuurtoren in een schuimende stormzee.
 • Voor mama zou ik de dochter moeten zijn die ik zelden echt ben geweest, gewoon omdat onze zielen zo veel van elkaar verschillen.
 • Voor familie en vrienden zou ik het luisterende oor moeten zijn.
 • Voor pleegzoon zou ik de grote ondersteuner moeten zijn.

Ik schrijf moeten, maar het moet helemaal niet, niemand verplicht mij hier toe. Ik wil het alleen zoooo graag zelf.

 • Ik wil gewoon héél graag mijn huishouden vlekkeloos laten verlopen, elke dag een verse maaltijd op tafel toveren, bestaande uit soep, hoofdgerecht met veel verse groenten en een lekker dessertje, en dan nog een speciaal slaatje voor hubbie om mee te nemen naar zijn werk.
 • Ik wil gewoon héél graag helemaal aanwezig zijn als mijn man en kinderen mij iets willen vertellen.
 • Ik wil gewoon héél graag tig keren naar het verhaal van mijn mama luisteren, haar overal heen brengen, haar huishouden runnen, haar gezelschapsdame zijn, haar boodschappen doen, diepzinnige gesprekken met haar voeren, dagelijks opnieuw.
 • Ik wil gewoon héél graag naar ieder lid van mijn, vrij grote familie, luisteren, er zijn, raad geven als dat gevraagd wordt, idem voor mijn vrienden en bekenden.
 • Ik wil gewoon héél graag mijn pleegzoon helpen om gelukkig te worden en iets van zijn leven te maken.

Ik wil ik wil ik wil.

Alleen is het niet genoeg om dit allemaal te willen. Dat heb ik deze week héél goed gemerkt.

Ik wil, maar mijn lijf en mijn ziel willen niet mee.

Deze week zal ik in vier verschillende ziekenhuizen geweest zijn, op consultatie met mama, op bezoek, of om iemand te vergezellen die opgenomen werd. Als je mijn blog regelmatig leest, weet je hoe mijn relatie met ziekenhuizen is: Héél slecht. Ik stap over die nog steeds lichamelijke en geestelijke afkeer, maar iedere keer voel ik de golven van de weerzin op mij inbeuken. En mij wat kleiner achterlaten. En dat is géén probleem op dit moment in mijn leven, mocht het wat mooi gedoseerd zijn.  Unidosis in plaats van bulkverpakking. Maar het was deze week méér dan één bulkverpakking, het was twee bulkverpakkingen kopen en de derde gratis. Teveel dus..

En toch, als ik niet zo iets extra’s kan doen voor anderen, what the beep am I doing here?

Myriam

7 gedachten over “Vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt…

 1. Mieke, trop is teveel voor iedereen. Dus ook voor jou is dit momenteel net is te veel van t goeie. De goeie wil is er meer dan veel en dat weten alle dierbaren rondom jou ook. Het goede hart en het luisterend oor zijn er ook altijd, is dat al niet heel erg veel?

  Liked by 1 persoon

 2. Maar lieve, lieve Mieke toch! Je kan niet de last van de hele wereld torsen. Zelfs niet de meest energieke mensen onder ons. Jij bent voor mij al van onschatbare waarde geweest, gewoon door te zijn wie je bent. OOK door te zijn wie je NU bent. Wat je vroeger allemaal deed, kan nu niet meer ALLEMAAL door jou gedaan worden. Maar heb je er al eens aan gedacht hoeveel ANDERE dingen je er nu alweer bij neemt. Ik vind je een fantastische madam (dat heb je al zo vaak tegen mijgezegd, hihi), en ook jij verdient deze titel!
  Trouwens, neem eens deze goede raad aan van mij (ik heb die eens gelezen op de blog van een zeer goede vriendin!): ‘Keep calm and get through blue monday!’ Of maak er ineens ‘the blue week’ van. Iedereen heeft recht op een depressie.
  NEH! 🙂 Dit is voortaan mijn nieuwe leuze. Depressievelingen aller landen, verenigt u! Of ga ik nu ook te ver???

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s