Hollow…

Wat een kl*tedag na een sh*tnacht. Zou ik vier uren geslapen hebben? I wonder.

En dat is alweer enkele nachten na elkaar het geval. Tot vandaag lukte het redelijk om de dag door te komen, vandaag is het om zeep. Ik voel me net een zombie uit één of andere B horror movie.

Ik beweeg me in een parallelle wereld. Het jammere van de zaak is dat er niets getemperd wordt in die parallelle wereld. Integendeel. Het lijkt wel of alle, vooral de negatieve, gedachten met dubbele snelheid op mij afstormen, en mij overweldigd achterlaten.

Een mens zou toch verwachten dat die gevoelens ooit eens uitgeput, uitgeschakeld, uitgepeutpeutpeut zouden raken, maar wel neen. Van zodra ik wat minder veerkrachtig ben, bijvoorbeeld door een chronisch slaaptekort, springen ze van alle kanten tevoorschijn, en vallen me aan: de bazooka’s van de leegte, de langeafstandsraketten van de somberheid, de kogels van de onbestemde hunkering. Kortom de stemmingsstoornis dus.

Wat een lelijk iets trouwens. Stemmingsstoornis. Waarom niet simpelweg een seizoensgriepje, of een verkoudheid, als het echt moet een bronchitis, of een beetje arthrose (niet teveel toch) maar neen, een stemmingsstoornis. Er bestaan hele rijen stemmingsstoornissen, beschreven in de DSM V. Ik presenteer er enkele die het beste aanleunen bij ondergetekende.  Vergeet de premenstruele toestand. Al een geluk dat ik daar van af ben 😉

Voor de rest lijkt het mij weinig interessant om te weten om welke depressieve stoornis het gaat. De symptomen zijn naar mijn bescheiden mening overal een beetje gelijk. Verbeter mij als ik het fout heb. Ik ben slechts ervaringsdeskundige, geen professional.

Depressive Disorders

  • Disruptive Mood Dysregulation Disorder
  • Major Depressive Disorder
  • Persistent Depressive Disorder (Dysthymia)
  • Premenstrual Dysphoric Disorder
  • Substance/Medication/Induce Depressive Disorder
  • Depressive Disorder Due to Another Medical Condition
  • Other specified Depressive Disorder
  • Unspecified Depressive Disorder

In elk geval ben ik effe terug in de neerwaartse spiraal. Geen mens die het beter kan beschrijven als Robbie Williams in zijn liedje Feel. There’s a hole in my heart, you can see it in my face, it’s a real big place.

En zo’n leegte IS niet gewoon, neen, die wil gevuld worden, met wat er ook maar aan positieve gedachten over zou kunnen zijn in je hoofd.  Zo een beetje als de dementor in Harry Potter. Heb ik waarschijnlijk al eens geschreven, maar ik kan het nergens anders mee vergelijken, dus vergeef het mij alsjeblieft.

Meditatie kan het gat een beetje vullen. Dus dat is wel positief.

En vanavond een half uur voor het slapen gaan een kopje Kamille thee, mediteren maar NIET op de gsm want anders leg ik die niet onmiddellijk weg en dan is het weer om zeep, en dan proberen we het weer.

Positive thinking. It will work.

Otherwise, I quit.

JOKING 😉

Myriam

2 gedachten over “Hollow…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s