Being a marraineken/miekemeterken ;)

IMG_20150117_151815

IMG_20150123_121741

Ik heb twee metekinderen. Heb ik er jou al over verteld? Het zijn, samen met mijn kinderen, de meest fantastische kinderen van de hele wereld natuurlijk. Zoals je wel kunt begrijpen.

Al ben ik dol op al mijn nichtjes en neefjes, zeg maar gerust nichten en neven, deze twee hebben toch een speciaal plekje in mijn hart.

Elke gelegenheid wordt dus ook aangegrepen om er samen met één van beiden, met allebei samen, of met één van mijn kinderen en één van hen, op stap te gaan.

Voor Nieuwjaar, voor een verjaardag, of gewoon zomaar voor de lol, omdat het vakantie is, omdat we graag samen zijn, en omdat ik hen graag verwen.

De oudste is nu bijna twintig en zit, na een AFS jaar in de Verenigde Staten, in haar eerste jaar Digitale en Grafische Media. Waaw!!

De jongste wordt tien jaar. En weet mij perfect rond haar schattige kleine vingertjes te draaien. Want met haar tien jaar is ze meteen ook de jongste van ALLE neven en nichten.

Zoals alle rechtgeaarde meisjes, zijn ze beiden dol op shoppen. Meestal gaan we dan ook samen een cadeautje halen voor Nieuwjaar of verjaardagen. Veel leuker om samen een cadeautje te kopen, dan om het gewoon af te geven.

Vandaag was het de beurt om met de oudste op stap te gaan, vorige week was het aan de jongste.

ZALIG met grote dikke hoofdletters. Wat kan ik daar van genieten!!!!

De jongste sleepte me vol enthousiasme mee over de Vrijdagsmarkt, naar de rommelmarkt op Sint Jakobs. Onderweg tikten we schitterende oorverwarmertjes op de kop, voor slechts 1 €!! Geef toe, ziet ze er niet snoezig uit?

Verder ging de tocht via Lola en Liza, waar we een heerlijk donzig truitje met capuchon (met twee oortjes) op de kop tikten. Enige begeleiding bij haar keuze heeft ze hierbij nauwelijks nodig, het kleine dametje weet precies wat ze wil!!!!

Tenslotte kwamen er nog een paar schattige laarsjes op ons pad, aan een soldenprijsje, dat kan je toch niet zomaar laten liggen 🙂

Tussendoor even stoppen in het Belfortcafé onder de Stadshal, want Max was gesloten. Daar ging mijn kleine dametje voor een dame blanche. Bij deze temperaturen niet een echt evidente keuze, maar goed, miekemeterkens zijn er om metekindjes te verwennen, dus een dame blanche zou het worden. Nu vind ik het Belfortcafé heerlijk qua locatie, de inrichting mag er ook wel zijn, al doet het soms toch een beetje slordig aan. Maar op gebied van bediening en smaak zijn er véél betere plekken te vinden in Gent. De dame blanche bestond uit drie bolletjes ijs, met een apart potje chocoladesaus, en een apart potje slagroom. Het ijs vind ik persoonlijk echt niet lekker. Maar ja, les goûts et les couleurs….

Zelf ging ik voor een pannenkoek, die niet slecht was, maar ook niet waaw. Wel mocht ik mijn flyertjes achterlaten,wat véél goed maakt. Neen, grapje, ik ga hier vooral graag in de zomer, om op het terras te ziiten, en naar de passerende mensen te kijken. Maar misschien moet je het zelf eens uitproberen. En kom je tot een héél andere vaststelling.

Mijn oudste metekind had sinds gisteren gedaan met de examens, en was eigenlijk doodmoe. Maar toch paraat voor een shoppingtocht door Gent. We parkeerden de auto op de parking van het station Gent Dampoort, en gingen op zoek naar Café Gomez, waar ik al langer naar toe wil. Maar zoals je weet, zijn mijn planningskills zéér beperkt, en had ik me totaal niet voorbereid. Zo wist ik enkel vaag waar café Gomez was, wist ik niet of het wel open zou zijn, … Ik meende dat het café gesitueerd was op de Oude Beestenmarkt. Maar waar was die Oude Beestenmarkt ook al weer? Volgens mijn beperkte geografische kennis moest dat zijn waar vroeger de beestenmarkt was, rechtover het station van Gent Dampoort ongeveer. Daar een beetje rondgezworven in een heerlijk winterzonnetje, geprobeerd om het juiste adres te zoeken op mijn gsm, maar de internetverbinding liet het natuurlijk afweten. Dus dan maar de weg gevraagd in een winkel… De Oude Beestenmarkt is blijkbaar waar vroeger hondenmarkt werd gehouden… Dus op weg daar naar toe. Café Gomez op nummer vier van de Oude Beestenmarkt gaat op zaterdag slechts open om 17 uur. Een ander eetadresje diende gekozen, want ik werd door mijn metekind getrakteerd met de lunch…. We kozen voor Hamburger restaurant Jack, op de hoek van de Vlasmarkt en de Oude Schaapmarkt…Tof concept, je bestelt je hamburger aan de bar, en je krijgt een klokje mee naar je tafel. Wanneer het wekkertje afgaat, kan je je eten halen. Het vlees is afkomstig van een Charolais rund, de broodjes zijn vers en lekker. Het is wat moeilijk eten, zo’n hamburger, hoe kan je dat zonder morsen in je mond schuiven? Vooral mijn metekind, die voor een versie met geitenkaas en gedroogde tomaatjes ging, een Jack en Heidi, had moeite. Ik ging voor de classic, dat is nog haalbaar. Een bestek, en een bordje zouden welkom zijn, alsook een stapeltje servetten. Maar misschien past dat wel niet in het concept? De hamburger is lekker, maar als je mijn mening vraagt, zijn die van Ellis Gourmet burger net iets lekkerder, en makkelijker te eten wegens aanwezigheid van bestek en bord 😉 Maar ook wel iets duurder denk ik.

Bij het naar buiten gaan moet je, zoals in elk zichzelf respecterend fastfoodrestaurant, je plateau zelf afruimen. Laat ik daarbij toch wel het doosje waar mijn hamburger in zat op de grond vallen? Met nog wat sla en saus er bij, het was proper. Ik laat een onuitwisbare indruk na 😉

Mijn metekind was niet echt in een koopbui. We hebben héél wat winkels gezien, maar ze vond niet echt iets naar haar smaak. Zo zijn we onverrichterzake naar huis teruggekeerd. Maar dat is niet erg, alweer een excuus voor een volgend stadsbezoek.

Een goede raad: géén fijne hakken aantrekken tijdens zo een shoppingtocht. De kasseien van Gent zijn niet lief voor dames met hakken.

Terug op de parking bleek dat ik mijn parkeerticket verloren was… Vast toen ik mijn gsm tevoorschijn wou halen om de Oude Beestenmarkt op te zoeken. Tja, 25 euro en er wordt een nieuw parkeerticket aangemaakt…

Lang leve het openbaar vervoer, soms toch.

Myriam

2 gedachten over “Being a marraineken/miekemeterken ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s