You and me baby we’re nothing but rabbits…so let’s do it like they do on discovery channel…

De konijnenkwekers zijn boos op de paus. Nu vraag ik je…

Lees even mee met mij in De Morgen:

Je mag een konijntje niet zomaar synoniem stellen met verhoogde seksuele driften, stelt Erwin Leowsky, de voorzitter van de Centrale Vereniging van de Duitse kwekers van raskonijnen.

Enkel in het wild levende konijnen maken hun spreekwoordelijke vergelijking waar. De voortplanting bij tamme konijnen, daarentegen, verloopt niet al te spectaculair op kwantitatief vlak, hoewel zij natuurlijk nog steeds meer kweken dan mensen.

Paus Franciscus “moet eerst eens nadenken voordat hij met zo’n vergelijking op de proppen komt”, zei Leowsky over de uitspraak van Gods plaatsvervanger op Aarde. “Eerst eens nadenken zou beter zijn dan zo’n domme dingen te zeggen”.

Bron “De Morgen” 19/1/2015

Paus Franciscus, een paus waar ik weer wat respect voor kan hebben, doet eindelijk een uitspraak die riekt naar een oproep om anticonceptie te gebruiken, en bam, het zit er op. En dan nog uit een totaal onverwachte hoek, uit de hoek van de konijnenkwekers 🙂

Ik zou er warempel de slappe lach van krijgen. Maar eerst wil ik hierover mijn zegje doen. Je kent me al een beetje hé. Eerst werk, dan plezier 😉

Ik heb het gevoel dat de mensheid zich deze dagen wel erg serieus neemt. Terwijl een beetje zelfrelativering en humor zoveel bevrijdender kan zijn.

Neem nu de Mohammed cartoons. Ik kan begrijpen dat je als diepgelovige Moslim een beetje vreemd opkijkt als je deze cartoons ziet verschijnen. Het zit tenslotte niet in je cultuur om de spot te drijven met iemand als Mohammed.  Dat het iets zou te maken hebben met het feit dat de Profeet niet mag afgebeeld worden, en natuurlijk al helemaal niet als voorwerp van spot, klopt niet helemaal. Er staat nergens beschreven dat de Profeet niet mag afgebeeld worden, wel staat te lezen dat zijn afbeelding niet mag vereerd worden. Een stoutere geest dan ik zou durven denken dat er dan toch helemaal niets mis is? Tenslotte wordt de Profeet wel afgebeeld, maar niet vereerd in deze cartoons 🙂

Elke hooggeplaatste figuur, of hij nu Mohammed is, Jezus Christus, Barack Obama of Bart De Wever, zelfs Maggi De Block, ze gaan allemaal voor de cartoon bijl. Er wordt satire over hen gemaakt, er wordt geschertst en gelachen. En weet je wat ik denk? Dat zij er nog het hardst van allemaal kunnen om lachen. Want intelligente mensen kunnen zichzelf relativeren, kunnen al eens de draak steken met zichzelf, en kunnen het best hebben dat anderen om hen lachen.

En nu mogen er plots ook geen vergelijkingen gemaakt worden met dieren, kijk daar word ik een beetje moedeloos van. Want geef nu toe, waar zal het ooit stoppen? Kweken als konijnen lijkt me een uitspraak die tot ons taalerfgoed behoort (ik durf dat te beweren ook al ben ik geen neerlandicus, sorry dus als ik het fout heb…) Ik heb nog enkele spreekwoorden opgeduikeld die betrekking hebben op konijnen.

  1. t is bij de konijnen af (=het is buitengewoon erg – walgelijk)
  2. als proefkonijn dienen (=dienen voor een of ander experiment)
  3. bij de konijnen af (=buitengewoon erg)
  4. met de konijnen door de tralies kunnen eten (=zeer mager zijn)

Deze spreekwoorden vond ik op woorden.org.

Je kan ook zo koppig of zo dom zijn als een ezel, zo bang als een wezel, zo nijdig als een spin, zo glad als een aal, zo vals als een kat, zo blind als een mol of zo vals als een vos… Wees toch voorzichtig om deze taalelementen te verwerken in je toespraken, gesprekken en dergelijke. Je weet maar nooit wie zich gekwetst zou kunnen voelen.

Wouter Van Bellingen, directeur van het Minderhedenforum, ging zich ook te buiten aan vergelijkingen. Hij vergeleek niet met dieren, neen, hij betrok een historische gebeurtenis bij de kwestie. Hij verwijst naar de theorie dat het West Romeinse Rijk ten onder is gegaan aan de rijke aristocratische families die weigerden hun rijk mee te ondersteunen en vergelijkt deze situatie uit lang vervlogen tijden met LuxLeaks en de Marc Couckes van vandaag. Ok, hij had misschien een andere figuur kunnen kiezen als Marc Coucke, die wel het hele Omega Pharma heeft verkocht voor een bedrag waar jij en ik nog niet van kunnen dromen, én daarvan niets heeft afgestaan aan onze fiscus…Maar hij is nu éénmaal een echte Belg/Vlaming, en het zit ons in het bloed om GEEN belastingen te betalen als we NIET echt gedwongen worden. Maar misschien kwetste de waarheid hem?

Hij voelt zich diep beledigd en vindt de tweet van Wouter Van Bellingen degoutant. Ik vind het degoutant en beledigend dat de superrijken, en daar behoort hij ook toe, nog steeds weg komen met dergelijk gedrag.

Ik word er nijdig van als een spin!!!!

Myriam

2 gedachten over “You and me baby we’re nothing but rabbits…so let’s do it like they do on discovery channel…

  1. 2 terzijdens : dat rieken naar een oproep voor anticonceptie van de paus is helaas helemaal teniet gedaan doordat hij er ook bij zei dat anticonceptie verboden blijft voor de kerk en er andere middelen bestaan om ervoor te zorgen dat ge als katholiek niet kweekt als konijnen ( ik was namelijk ook al enthousiast op het eerste zicht maar helemaal niet meer toen ik deze toevoeging hoorde )
    en wat Marc Coucke betreft… : écht hé ! Zo degoutant !

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s