Three places to go when you visit Gent!!!!

Pandora Jewelry Store Gent, Langemunt 33 9000 Gent

Tina PandoraPandora Gent

Ik ben niet zo’n juwelenmadam. Nooit geweest. Lange tijd heb ik totaal niet begrepen waar al die drukte precies goed voor was..Glitterende steentjes, gouden en zilveren kettingen, bling bling en meer van dat moois. Het was aan mij totaal niet besteed. Tot ik mijn BF leerde kennen. Jaren heeft ze mij meegesleept van etalage naar etalage om die mooie ring te bekijken, of dat schitterende halssnoer, of nog, die verrukkelijke oorbellen. Met de tijd leerde ik de namen kennen van enkele fantastische juwelenontwerpers zoals Wauters en Hendrickx, Nico Taeyman, ….En je gelooft het misschien niet, maar na enige jaren betrapte ik mezelf er op dat ik, ook wanneer ik alleen op stap was, al eens stopte voor een fonkelende etalage.

Ik ging het eerst voor de bijl voor ringen. Toen mijn papa overleed, nu al zestien jaar geleden, liet mijn mama zijn verlovingsring herwerken tot een mooie ring voor mij. Die draag ik altijd, en ik koester hem, een stukje van mijn papa, altijd bij mij. Natuurlijk heb ik ook een trouwring, die mijn vinger nooit verlaat, maar dat reken ik niet echt tot de blingbling.

Twee jaar geleden ging ik pas echt voor de bijl voor juwelen. Dat was op het moment dat de dochter van mijn BF een vakantiejob ging doen bij Pandora in de Lange Munt. Nu en dan werd ik eens op sleeptouw genomen naar die winkel, en ja, ik was verkocht. Niet alleen is de collectie héél mooi, en betaalbaar (want ik ga nog steeds geen fortuinen uitgeven aan juwelen), maar verkoopster Tina maakt het helemaal af!!!

Een fantastische verkoopster, die haar collectie door en door kent, en je advies op maat kan geven. Maar ze is meer dan een gewone verkoopster. Tina is een schitterende madam, die haar werk doet met hart en ziel, en die ECHT geeft om haar klanten. Verkoopsters leren hoe ze best kunnen verkopen, het is hun job, en velen zijn er zonder twijfel héél goed in. Maar Tina doet meer dan gewoon verkopen. Ze doet het zo graag, en dat straalt ze geweldig uit. En ze houdt van haar klanten. Ze is AUTHENTIEK, en dat vind ik geweldig. Want goede verkoopsters zijn er met bosjes, authentieke verkoopsters kom je héél wat minder vaak tegen.

Ik zou zeggen, wil je een betaalbaar juweel, mooi, origineel, en wil je dat kopen in een ongedwongen, toffe sfeer, ga dan zeker eens langs bij Tina in Pandora Shop Lange Munt. Je zal niet teleurgesteld zijn!!!!

Galerie Ganache Limburgstraat 14 9000 Gent

1421418481839142141852438814214185400881421418548665

1421420139128

Je kan natuurlijk niet gaan shoppen zonder de innerlijke mens even te versterken. Op één van mijn tochten ontdekte ik dit pareltje. Een must-go voor elke rechtgeaarde koffie en chocolade freak, zeker wanneer je daarbij ook nog van kunst houdt.

Belgische chocolade van Marc Ducobu, patisserie van Frederic Blondeel, koffie van Labath, thee van theesommelier Ann Van Steenkiste….De eigenaresse van Galerie Ganache wil Belgische kwaliteitsproducten in de kijker zetten, en ik kan je verzekeren dat ze daar wonderwel in slaagt. De bokkenpootjes die ik geproefd heb, zijn bij wijze van spreken een moord waard. Het taartje dat je op de foto’s ziet, man man man, je moet het gewoon zelf geproefd hebben. En de koffie is hemels.

Verder is ook het interieur meer dan het vermelden waard. De lichtarmaturen zijn afkomstig van een kunstenaarsduo dat onder de naam Coup de Foudre door het leven gaat. Zij wonen en werken in Kortrijk, maar exposeren hier hun schitterende lampen, gemaakt met de hand in porselein. Ik werd op slag verliefd, alleen is mijn portemonnee niet helemaal akkoord. Tijdens het lichtfestival komt Coup de Foudre naar Galerie Ganache om hun unieke concept toe te lichten. Naast deze permanente expositie worden ook regelmatig tijdelijke exposities georganiseerd.

 Champagnebar Chez De Beir Onderbergen 33 Gent

de beir1421426732698

And last but not least, champagnebar Chez De Beir van Koen De Beir!!!! Je kan een bezoekje aan Gent echt niet afsluiten zonder hier binnen te zijn geweest voor een heerlijk glaasje goddelijk vocht. Lieve was de winnares van de Champagnedrink die ik begin januari verlootte, en zij vroeg mij mee als haar partner.. Eeuwige dankbaarheid Lieve!!!

Veel ga ik niet vertellen over de Champagnebar, want in één van mijn komende blogpostjes volgt een interview met Koen De Beir, de gepassioneerde, authentieke én sympathieke eigenaar van de Champagnebar. Keep following me 🙂

Myriam

2 gedachten over “Three places to go when you visit Gent!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s