A strange effect.

blauw oog

Ik had het al in het snotje gisterenavond… ik zou er spijt van krijgen. Hoe wist ik nog niet, maar spijt zou ik hebben.

Dat heeft me echter nog nooit tegengehouden om datgene te ondernemen waarvan ik weet dat ik er spijt van zal krijgen.

Soms levert dat mooie dingen op, meestal echter heb ik dan echt wel spijt, al ben ik dan wel een ervaring rijker, en tenslotte is het datgene wat telt, hé. Wat zou het leven oeverloos saai zijn, mocht ik alleen datgene ondernemen waarvan ik zeker weet dat ik er geen spijt van zal hebben. En als er iets is wat ik verfoei, dan is het wel saaiheid. Dus ja, al vaak spijt gehad, al véél verdriet gehad, maar ook al schitterende momenten beleefd, die veel verdriet en spijt goed maken 🙂

Zo ook gisteren…Of we zin hadden om een heuglijke gebeurtenis te vieren gisterenavond, smste een goede vriend. Dat laat ik me geen twee keer zeggen, als er gevierd kan worden, ben ik er graag bij, héél graag zelfs. Dus er werd gevierd, bij de vrienden thuis, op een héél blijde gebeurtenis, met de nodige bubbels. En als ik zeg de nodige bubbels, dan gaat het om méér dan de nodige bubbels. Enige flessen werden gekraakt, tenslotte kan een mens niet alle dagen klinken op mooie gebeurtenissen. En ik wist dat het niet goed zou komen.

Bovendien hebben die vrienden twee schattige huisdieren, ook twee schattige kinderen, maar daar ben ik tot nader order niet allergisch aan. Aan die honden dus wel. Ik heb een haat-liefde verhouding met huisdieren….Ik ben er dol op, ze zijn schattig, hebben trouwe ogen waarmee ze je smekend aankijken, zijn ontzettend aai – en knuffelbaar, likken zich een ongeluk (sommige huisdieren dan toch:)), kortom ik zou er graag zelf één hebben, zo’n huisdier. Tot ik me laat verleiden om hen effectief te aaien en te knuffelen. Dan weet ik weer waarom wij geen huisdier meer hebben. Neen, het is niet alleen omdat onze oudste vreselijk allergisch is. Het is in even grote mate ook omdat IK verschrikkelijk allergisch ben. Na de nodige aaitjes te hebben uitgedeeld aan de lieve diertjes, voelde ik plots een lichte kriebeling in mijn linkerooghoek. Even wrijven in het oog bracht gedurende enige seconden soelaas. Niet voor lang, de kriebel kwam terug, hardnekkiger dan voorheen. Weer wrijven, meer kriebeling. Enfin, om een lang verhaal kort te maken, toen we in de auto stapten, liet ik me volledig gaan in de hoop de kriebel definitief weg te krijgen. Ik wreef mijn oog bijna uit mijn oogkas. Ik voelde mijn oog in omvang toenemen. Geen goed gevoel moet ik zeggen.

Thuisgekomen bekeek ik de schade in de spiegel en zag een zéér rood oog waarvan het oogwit in omvang was verdubbeld; De oogdruppels die we normaal voor deze noodgevallen in huis dienen te hebben, waren uitgeput. Dus ik behielp me met een lichtere vorm van drupjes, die toch wat verlichting brachten.

Tot ik vanmorgen opstond en in de spiegel keek…OMG…OMG…

Ik zag er uit als iemand die de avond voordien niet alleen de nodige hoeveelheid bubbels tot zich genomen had , maar ook als iemand die daarna zwaar op de vuist was geweest met één of andere bokskampioen. Mijn oogwit zo rood en dik als, ja als wat, als een rijpe aardbei bijvoorbeeld. En mijn oogleden zo gezwollen dat ik nauwelijks uit mijn oog kon kijken. Eega werd naar de apotheker gestuurd om de juiste oogdruppels. Dat hielp toch om het oogwit te normaliseren. Maar niet voor de oogleden. Dus nu zit ik hier met een zakje ijs tegen mijn oog gedrukt. In de hoop dat ook dit euvel verdwijnt vooraleer ik dit huis dien te verlaten. Spijt…

Maar zoals mijn moeder altijd zegt: Voorspijt bestaat niet en naspijt baat niet. Alweer gelijk!!!

Myriam

2 gedachten over “A strange effect.

  1. Mijn echtgenoot heeft dit ook.
    Hij heeft het zelfs als de hond in kwestie niet eens binnen is,gewoon door de stoffen die in huis rond dwarrelen.
    Ook soms rode vlekken op armen daar waar hij in contact komt met het hondenhaar.
    Groeten, Martine

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s