NOUS SOMMES TOUS CHARLIE

CECI nest pas une religion
Image by Banksy

Lieve bloglezer, ik heb getwijfeld. Zou ik ook een blogpost wijden aan de gruwel die gisteren heeft plaatsgevonden, en die de hele wereld in shock heeft achtergelaten? Zovelen hebben het al gedaan, en veel beter dan ik het ooit zal kunnen.

Maar ik ben zo geraakt door wat er is gebeurd, dat ik niet anders kan. Vandaar deze blogpost, die niets te maken heeft met burn-out, natuur, meditatie, genieten en champagne, maar alles met de waarden waar ik achter sta, en die je terugvindt in mijn blogmanifest

Ik geloof dat je als een feniks kan herrijzen uit de as

na een zware en donkere periode in je leven.

Geen donkerder noch zwaardere periode denkbaar in het leven van familieleden en vrienden van de brutaal omgebrachte tekenaars, schrijvers, politieagenten, werknemers bij Charlie Hebdo. Zij zullen op dit moment geen boodschap hebben aan de uitspraak dat je na zo een periode kan herrijzen als een feniks uit de as. Alleen verdriet en pijn, onbegrip en woede misschien…Ik wens hen sterkte, zodat zij met de tijd, door hun tranen heen, de vreugde kunnen terugvinden om wat hun geliefde voor hen heeft betekend.

De hele weldenkende wereld, ongeacht welke religie, is ondergedompeld in duisternis. Maar de feniks herrijst al uit de as: de pen als symbool van een vrije wereld, waarin iedereen zichzelf kan zijn, mag zijn, waar je zonder angst kan spreken en schrijven. Heel deze wereld schaart zich achter Charb, Cabu, Wolinski, Tignous, Maris, ….en hun familie en vrienden. Als een feniks uit de as rijst de wereld op om het recht op vrije meningsuiting te claimen.

Ik geloof in de kracht van liefde en vriendschap/van schoonheid/van humor.

Deze krachten moeten de sterkste zijn. We mogen ons niet verlagen tot het niveau van extremistische geweldenaars, van geen enkele religie!!!! Geen veralgemeningen nu. Het is NIET de ISLAM, het zijn NIET de moslims, die deze aanslag hebben gepleegd. Het gaat om een kleine groep extremisten, dom en daardoor ontzettend gevaarlijk. Hiertegen komen we op, alle weldenkende mensen samen, ongeacht religie, ras of kleur. Allen samen verenigd tegen zinloos geweld, met als enige ‘wapen’, onze pen, onze tong, onze liefde, onze humor.

Deze gruweldaad kan ons, alle weldenkende mensen van over de hele planeet, verenigen, dichter bij elkaar brengen, zodat Charb, Cabu, Wolinski, Tignous, Maris en de anderen niet voor niets gestorven zijn.

En zodat we wat dichter komen bij de wereld zoals beschreven door onze betreurde Walter De Buck

Myriam

I

Een gedachte over “NOUS SOMMES TOUS CHARLIE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s