An ant’s life…

the-secret-life-of-ants-series-L-ynk5Su

Vandaag mocht ik alweer boodschappen doen. Mocht zeg ik toch. Moest is meer gepast. Ik MOEST vandaag alweer boodschappen doen. Waarom kan het niet zo zijn dat je bedenkt wat je wil eten, en dat de ingrediënten daarvoor op magische wijze in je koelkast/diepvries/voorraadkast verschijnen? Het leven zou véél aangenamer zijn mocht ik dat deel van het voedsel-aan-mijn-gezin-voorschotelen-proces kunnen overslaan. Nadat ik boodschappen heb ingeslagen is mijn zin om te kokerellen alweer voorbij.

Zeker op een dag als vandaag. Als je de onvermijdelijke cadeautjestocht al een beetje op voorhand kan plannen (als je kan plannen tenminste),  is dat praktisch onmogelijk als het om de voedselzoektocht gaat. Je kan immers geen verse groenten en vlees of vis inslaan voor een maand of twee. Héél jammer maar helaas, onmogelijk…Het staat dus in de sterren geschreven dat ik de boodschappentocht moet aanvangen, geen ontkomen aan. De zogenaamde GROTE boodschappen, lees voorraden drank en basisproducten, beperk ik tot maximaal één keer per week.  Meestal rond het middaguur, als de meeste mensen aan het lunchen zijn. Dan zijn de grootwarenhuizen verbazingwekkend rustig, en valt mijn strooptocht al bij al nog mee. Wat niet wil zeggen dat ik het graag doe, verre van.

Tussendoor eens binnenspringen bij bakker, slager of groentenwinkel is ook best te doen. Al staat ook dat niet hoog op mijn bucket-lijstje.

Maar het ergste, het aller -, allerergste zijn de boodschappen die moeten gebeuren voor het kerst – of nieuwjaarsfeest.

Elk jaar opnieuw zeg ik dat ik géén winkel meer binnenstap één of twee dagen voor die beruchte feestdagen. Maar elk jaar opnieuw betrap ik er mezelf op dat ik niet anders kan. Ik MOET immers eten op tafel toveren voor mijn lievelingen, en/of voor één of meerdere genodigden.

Zo ook vandaag dus. Er komt héél wat volk langs op Nieuwjaarsdag en er dienen dus GROTE boodschappen te worden gedaan, en wel vandaag, twee dagen voor het Nieuwe Jaar, één dag voor Oudejaarsavond 😦

Ik raakte pas rond twee uur in het grootwarenhuis van mijn keuze. Ik zag het meteen, dit kwam niet goed. De parking was goed gevuld, zéér goed gevuld. De rij lege winkelwagentjes was zéér beperkt. Ik waagde me naar binnen, en werd meteen ondergedompeld in een door elkaar krioelende menigte mensen, zoekend naar een mals stukje vlees, een vers gevangen vis, naar vakantie en vergetelheid geurende alcoholische dranken, zoetigheid, zoutigheid, ….

Mieren dacht ik. Ik ben een mier, temidden van andere mieren. Van boven af kijkt iemand op ons neer,  ziet een wriemelende mierenbende schijnbaar doelloos door elkaar krioelen, en vraagt zich af: ” Wat zijn die vreemdsoortige wezens aan het uitvoeren? Ze stappen, lopen, rijden in hun gekke voertuigjes naar één of andere grote mierenhoop, daar gaan ze allemaal binnen. Wie weet wat ze er allemaal doen, maar ze komen allemaal buiten met grote hoeveelheden van alles en nog wat, en dat laden ze dan in hun voertuig, sommige van die tuigen hebben vier wielen, andere hebben er slechts twee. Enkele wezens stoppen alles in een zak die ze op hun rug dragen. Zo keren ze terug naar de mierenhoop waar ze vandaan komen. En dat herhaalt zich schijnbaar eindeloos…”

Deze mier hier zal in elk geval niet onopgemerkt tot aan haar vierwielig voertuig gesukkeld zijn. Het transportmiddel dat door de winkel ter beschikking werd gesteld, was op sterven na dood. Alleen moed en doorzettingsvermogen zorgden ervoor dat ik met mijn opgeslagen voorraad tot aan de auto raakte. Die auto was bijna te klein voor de enorme hoeveelheid die ik had ingeslagen. Maar ijverig als een echte mier lukte het me toch om mooi te stapelen, en te vertrekken richting thuismierennest.

Alwaar een jonge gezonde en sterke mier van het mannelijke geslacht mij kon helpen om die stapels voedsel naar binnen te zeulen.

Morgen alleen nog een bezoekje aan de bakker…. dat moet haalbaar zijn.

Een vriendelijke mierenpoot,

Myriam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s