11 reasons to drink champaign (if you really need a reason…)

chamapgne  keep calm and drink champaignveuve clicquot

 1. En inderdaad, een eerste goede reden is het beperken van het dagelijkse waterverbruik. Iedereen weet dat water een schaars goed is/wordt, dus neem het van me aan: gebruik regenwater om je toilet door te spoelen, en om te douchen, putwater om in af te wassen en om je wasmachine te laten wassen, en….champagne om je innerlijke mens te verfrissen, en en passant je geest te stimuleren 😉
 2. Champagne zit bomvol polyfenolen (sterke oxidanten,afkomstig uit plantaardig voedsel). Van rode wijn weten we al langer dat die substantie daarin aanwezig is. Wat vele mensen echter niet weten is dat champagne niet hoeft onder te doen voor rode wijn op vlak van polyfenooltjes. Wat doen die kleine rakkers? Ze spelen een belangrijke rol in het bestrijden van levensbedreigende hart – en vaatziekten!!!! Ze gaan bloedklonters tegen en zorgen voor meer goede HDL- cholesterol in je bloed.Gezond dus!!! Santé!!!
 3. Die kleine lieve polyfenooltjes stoppen ook het verouderingsproces en houden zo de huid jong, stralend en fluweelzacht. Ze werken  ontstekingsremmend waardoor ze allerlei huidallergieën verzachten en de huid reinigen! Zalige redenen om het glas te heffen.
 4. Champagne is in vele gevallen, en zeker in de gevallen die ik wil promoten, een artisanaal product. Het wordt gemaakt door echte vakmannen, wiens kennis wordt doorgegeven van vader op zoon.
 5. Champagne is een natuurproduct. De druiven worden met het grootste respect geteeld, geplukt, geperst. Alles in het proces van champagne produceren gebeurt met gepaste eerbied, en met ontzag voor de wetten van de natuur, die een cruciale rol speelt bij het bekomen van het schitterende eindresultaat: de bubbelende godendrank.
 6. Champagne bevordert het sociale contact. Heb je ooit een gezelschap gezien dat champagne drinkt, en toch stil en saai is? Ik dacht het niet. Mensen ontmoeten elkaar, leren elkaar echt kennen, vriendschappen worden gesmeed.
 7. Champagne is romantisch. Een intiem dineetje, met een flesje champagne erbij? Need I say more?
 8. Champagne is erotisch. Na het dineetje een flesje op bed… I repeat myself… Need I say more?
 9. Champagne hoeft niet altijd ontzettend duur te zijn om lekker te zijn. Ik wil jullie in de toekomst graag laten kennis maken met de kleine artisanale champagneboeren die heerlijke wijn hebben voor de helft van de prijs van de gekende merken.
 10. Champagne is altijd feest. Ontkurk een fles, en de avond kan al niet meer stuk!!!!
 11. Champagne is gewoon lekker. Heerlijk. Subliem. Geniet….

MAAR DRINK MET MATE!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s