Smell from hell…

stank

Je zou denken dat je veilig je huis kan verlaten als je kinderen respectievelijk 18 en 22 zijn. Vind je niet? En meestal lukt dat ook prima, écht.

Toch kan ik het nooit laten om de nodige instructies te geven, téveel, volgens de kinderen. Nooit genoeg, volgens mij. Dat gaat van simpele dingen zoals ‘Vergeet je sleutels, portemonnee, boekentas, brooddoos,  hoofd,… niet mee te nemen!!!’ Maar ook ‘Wees voorzichtig met de fiets/auto/te voet’. ‘Zorg dat je niet in een dode hoek zit als je naast een vrachtwagen staat….’ Je bedenkt het zo gek niet, of ik geef het dagelijks mee met mijn kinderen. Dat werkt hen bij momenten behoorlijk op de zenuwen. Begrijp ik wel hoor. Maar het is sterker dan mezelf. Er mocht eens iets gebeuren zonder dat ik hen de nodige instructies heb gegeven. Ik zou het mezelf nooit vergeven…Maar op dagen als vandaag ben ik er van overtuigd dat ik niet genoeg instructies geef… Dit verdient natuurlijk meer uitleg, en die krijg je dan ook. Wat had je gedacht?

Mijn dochter is een bakfanaat. Ze is dol op bakken: koekjes, taarten, vooral met véél chocolade in, eclairs, …En ze kan het ook goed. De eclairs nemen dezelfde proporties aan als bij de standaard banketbakker, en ze smaken minstens even lekker. Als er eens een vriendinnetje of vriend jarig is, dan wordt die steevast getrakteerd op eigen baksels. Zo ook vandaag. Ik werd tijdig op de hoogte gebracht van het feit dat mijn keuken in beslag zou worden genomen om haar baksels te bereiden. Ik kreeg de nodige instructies mee in verband met boodschappen die nog dringend dienden te gebeuren om het gebak te bereiden: eieren, maizena….

Ondergetekende vertrekt dus braaf naar een grootwarenhuis, waarvan de naam uit vier letters bestaat, en begint met een A, terwijl het  woord eindigt op een I. In mijn overmoed (jawel, dat is een eigenschap die ik soms tentoonspreid) laat ik mijn boodschappenlijstje in mijn tas zitten. Pas aan de kassa kom ik tot de vaststelling dat ik iets vergeten ben….Ik maak van de nood een deugd en stap een ander grootwarenhuis binnen, waar ik onder andere het ontbrekende attribuut aanschaf, en ….waar ik nog een extra ingrediënt (dat me pas nu wordt doorgesmst) kan meegrissen.

Ik ga naar huis, laad de boodschappen uit de wagen, stap het huis binnen en wordt overvallen door een gruwelijke stank. Alsof iets bijzonder giftigs staat te smeulen in huis. Een beetje paniekerig 😉 vlieg ik de woonkamer binnen. De stank wordt erger, veel erger, en er hangt een witte rook in de woonkamer. Slachtoffers zijn er op het eerste gezicht niet gevallen,want ik hoor mijn kleintje vanuit de keuken geruststellende woorden roepen naar haar moeder. Niets aan de hand, alles onder controle, geen paniek, diep in-en uitademen mama (niet aan te raden met die zonder twijfel giftige rook in huis)

Maar wat is er dan toch aan de hand? Tijdens het bakken, in opperste concentratie gefixeerd op het deeg, en het rijzen ervan, wordt een plastiek potje weggezet, op een blijkbaar hete plaat… Het duurde even voor het doordrong dat er iets aan de hand was….Eens dat gebeurd was, werd alles in het werk gesteld om het euvel te herstellen. Vensters werden opengegooid, dampkap werd helemaal opengezet, de kookplaat werd schoon geschraapt met een, jammer genoeg eveneens plastieken, spatel….Het enige spoor dat nog over was van het ongelukje, was de doordringende geur, en de witte rook….

Er bestaan ergere dingen in het leven dan een gesmolten plastiek potje natuurlijk.

Maar toch, misschien geef ik in de toekomst nog een extra raad voor ik het huis verlaat: ‘ Hebben jullie de kookplaat uitgezet? Staat er niets op het vuur?’

Arme kids 🙂

Myriam

Een gedachte over “Smell from hell…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s