Sjtresskieken tweede bedrijf.

crazy-chicken4

crazy-chicken4

Gisteren had ik het over de stress, of eerder de chaos die zich voordoet, wanneer we op verplaatsing spelen, lees naar een feestje, voorstelling, party …gaan. Maar natuurlijk doen zich ook andere situaties voor die ik jou niet wil onthouden 😉 Namelijk de activiteiten die bij mij thuis worden georganiseerd… Dan spelen we in een totaal andere categorie kan ik je vertellen. De eersteklasser van de stress speelt op dat moment hier in huis.

Dankzij de digitale agenda, waar ik jou over sprak in mijn eerdere blogpost Sjtresskieken ben ik op de hoogte van de activiteiten die wij hier ten huize organiseren voor familie, vrienden, ….In dit geval echter komt de gebeurtenis niet op kousenvoetjes en héél zachtjes aangeslopen. O neen. De gebeurtenis tekent zich als een enorme onweerswolk af, eerst veraf, maar naarmate de datum dichterbij komt, drijft ook de onweerswolk steeds meer mijn gezichtsveld binnen. Uiteindelijk, stel vanaf twee weken voor de festiviteit, zie, adem en voel ik alleen nog onweerswolk. Begrijp me niet verkeerd, bloglezer, het is niet dat ik niet graag mensen ontvang, integendeel, ik ben er dol op. Maar, alweer sedert mijn gezegende burn-out, gaan organiseren en plannen me niet goed meer af.

De onweerswolk hangt boven mijn hoofd te hangen,en verbergt alle vormen van gezond verstand, organisatietalent, planningsvermogen… Ze is zo aanwezig dat ze ook mijn nachtelijke rust in het gedrang brengt. Die rust wordt dan vervangen door het plannen van de aankomende feestelijkheid, het bedenken van allerlei rampscenario’s die ervoor kunnen zorgen dat de party flopt (ik heb er genoeg bedacht in de nachtelijke uren om er een aparte blog aan te wijden…)

De efficiëntie van zo’n persoonlijke onweerswolk boven je hoofd is nul, nulnulnul….Met als gevolg dat ik vlak voor de grote dag volledig uitgeput door slaaptekort, nog een menu moet bedenken, boodschappen moet gaan doen, tafel mooi moet aankleden….en dus als een groot stresskieken door het huis hol.

Burn-out heeft niet alleen gevolgen op korte termijn, het gaat niet alleen om het moment dat je crasht en als een hoopje ellende in een hoekje ligt uit te huilen, of gewoon wat voor je uit ligt te staren. Als je de snaren van je zenuwen zó zwaar belast hebt, dat de rek er volledig uit is, dan is dat niet op één twee drie terug in orde.

Zal ik er van geleerd hebben? Vast en zeker! Heeft het mij positieve dingen bijgebracht? Absoluut!!! Al raad ik niemand aan om zo diep te gaan in de hoop iets te leren… Want er zijn ook dingen verloren gegaan, en ik betwijfel of ik ze ooit weer terugvind… Mijn stressbestendigheid, mijn organisatietalent (al is talent veel gezegd), mijn planningskunde… weg. Voorlopig ren ik als een chaotisch sjtresskieken door het leven, tenminste als ik iets moet organiseren, of ergens heen moet.

Maar het houdt me niet tegen om mensen te inviteren. Ik heb veel te graag familie en vrienden om mij heen om mij te laten tegenhouden…. De stress en chaos moeten ze er bij nemen. En dat doen ze, the ones that love me 🙂

Myriam

Een gedachte over “Sjtresskieken tweede bedrijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s