Delicious food, and as quick as possible. Kids are hungry ;)

fresh-vegetables

Dagelijks lekker verse brokjes op tafel toveren voor een kerngezin van vier volwassenen: vader, moeder, volwassen zoon en dochter. Naar believen uitbreidbaar naar vijf, zes of zelfs zeven personen. Afhankelijk van het feit of het lief van de dochter, de ondertussen uithuizige pleegzoon, of de mama van de mama blijven mee-eten. Eveneens naar believen inkrimpbaar tot drie, twee, of zelfs één persoon. Afhankelijk van het feit of de zoon/dochter uit zijn, of de vader security moet doen, dan wel naar een stripbeurs gaat, of de moeder op haar lappen is met een vriendin…Héél flexibel dus, héél herkenbaar ook waarschijnlijk voor de koks van dienst.

In mijn geval is het zo dat ik dagelijks eten bereid waar minstens vijf personen kunnen van eten. Zijn het er meer dan worden de porties kleiner. Zijn het er minder, dan gaan er porties in de diepvriezer, voor het geval de studerende jeugd in het weekend bijvoorbeeld aan zijn lot wordt overgelaten. Verdorven ouders als we zijn, durft dit wel eens voor te vallen. Dan hebben de arme zieltjes toch nog warm eten, tenminste, als ze het uit de diepvries halen, en opwarmen in de microgolfoven…

Een kleine anekdote tussendoor. Mijn mama, die ondertussen bijna de gezegende leeftijd van 86 jaar bereikt, wordt nog vaak gechoqueerd door haar dochter, die zo totaal anders is als zij, en die sommige zaken belangrijker schijnt te vinden dan het in de watten leggen van haar gezinsleden. Zo heb ik op een bepaald moment in mijn leven, nu al enkele jaren geleden, mijn frietpot de buitenwacht gegeven. Ik haatte het om dat ding om de tien frituurbeurten helemaal op te blinken. Dat vieze vuile vet bleef overal aan hangen, ik kreeg het met geen middel helemaal proper, en eerlijk gezegd eet ik ook niet zo graag frieten van eigen makelij. Dus buiten die pot. Als we echt frieten willen, gaan we naar de frituur. Ovenfrieten zijn het eten al helemaal niet waard… Maar toen moeder hoorde dat ik geen frietpot meer had….man man man, het huis was te klein. Die arme kindertjes van mij kregen nooit zelf bereide frieten te eten. Gruwelijk lot. Dutsen. Ontaarde moeder….Dus toen vader en moeder op reis waren voor hun vijfentwintigste huwelijksverjaardag mochten onze kleintjes (22 en 18) bij oma frieten, kroketten en ander gefrituurd lekkers gaan eten. Beide partijen waren tevreden: oma had de kleinkinderen over de vloer, kleinkinderen kregen frieten en kroketten.

Genoeg afgedwaald. Terug naar de dagelijkse kookpot. Moeilijk vind ik het om alle dagen uit te zoeken wat er nu weer op tafel kan komen. En dan die boodschappen. Mocht ik nog iemand hebben die mijn boodschappen aan huis levert, ik zou al véél liever beginnen aan dat dagelijkse ritueel. Misschien moet ik eens denken over een boodschappendienst 🙂

Omdat ik denk, neen ik weet gewoon, dat jij ook nu en dan met de handen in het haar zit omdat je niet meer weet wat op tafel gezet, post ik deze blogpost….

Mafaldine met kabeljauwfilet, spinazie, kappertjes en mascarpone. Recept van Jeroen Meus, eerlijk is eerlijk. Maar hij maakt het met forel, die hij ingewikkeld stoomt op een bananenblad in een stoommandje, en dan nog moet ontgraten.Dat is voor mij al een stap te ver, dus heb ik gewoon kabeljauwhaasje gestoomd in mijn microgolfoven. Verder gebruikt hij linguine, maar dat vond ik niet direct en Mafaldine zag er lekker nieuw en maf uit, dus heb ik dat meegebracht. Het was heerlijk, neemt niet veel tijd in beslag, en het is best gezond, met vis ipv vlees!!!

http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/linguine-met-gestoomde-forel-spinazie-en-limoen

Dat ziet er dan zo uit, na bereiding 😉 Ik geef toe dat er mooiere culinaire foto’s worden genomen. Maar het is maar om een idee te krijgen, hé. In elk geval een aanrader. De hungry kids zullen blij zijn, en jij ook…

IMG_5727

3 gedachten over “Delicious food, and as quick as possible. Kids are hungry ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s