Bloggen in een koffiehuis.

Koffiebar Panorama

I had a dream…Ik ben een blogster.  Elke dag vertrek ik rond één uur met de fiets of de bus naar Gent. Ik heb mijn tablet mee, en een bijpassend toetsenbordje (het is een droom weet je wel?) Ik stap een koffiebar binnen, het is winter. In de zomer placeer ik mij liever op het terras van de koffiebar. Ik bestel een koffie, of een chai latte, want dat verkopen ze daar ook. In mijn droom is de chai latte afkomstig van het merk Barú want dat is de beste 🙂 Vind ik. Ik installeer mij met chai latte en een heerlijk stukje taart aan een tafeltje bij het raam, ik open mijn tablet, log in op het internet, en open een nieuwe blogpost. En net als ik wil beginnen bloggen, verandert die heerlijke droom in een nachtmerrie. Ik ben blijkbaar binnengestapt in koffiebar Panorama, en daar wil men geen bloggers, zakenmensen, studenten, of weet ik veel wat voor internet-verslindende, tablet- of laptop-tikkende wezens meer. Toch niet na de middag…

baru-spicy-chai-latte-powder-250-gram

Met een harde bons rol ik de realiteit terug binnen. Menen ze dat nu écht? Ik ben dol op schrijven, bloggen en wat dies meer. Maar het moet gezegd: het is vaak een eenzame bezigheid. De stad intrekken, en bloggen in een koffiebar, geeft je het gevoel tussen de mensen te zijn. Ik hoef daarom niet direct contact met de mensen rondom mij. Het is gewoon fijn, om daar samen met anderen iets te drinken, een keertje rond te kunnen kijken, inspiratie op te doen voor eventueel een volgende blogpost. En geloof me, inspiratie doe je zeker op 😉

Maar we zouden onvoldoende consumeren….

Eerlijk, ik weet niet of iemand die zijn krant leest in een koffiebar, of een boek for all that matters meer koffies of chai lattes bestelt dan ik of een andere gebruiker van de nieuwe technologie? (Die nu toch ook niet meer zó nieuw is). En mensen die zo verdiept zijn in een gesprek met een nieuw lief, een medestudent, een echtgenoot, een zoon of dochter…. Denken die er überhaupt wel aan om tijdig iets te bestellen?

Misschien moet er aan de deur een bordje: enkel voor mensen die per uur drie (eventueel vier) koffies of chai lattes of stukjes taart bestellen. Ik zeg maar iets. Het is natuurlijk de zaak van de uitbater van Panorama of hij al dan niet toetsenbord – tikkende creaturen in zijn etablissement wil ontvangen. Ik leg mij daar bij neer. Maar sympathiek vind ik het niet. Ik zal me nooit meer helemaal à l’aise voelen, als ik nog eens mijn tablet bovenhaal in een koffiehuis.

Terwijl het juist zo ontzettend tof is om te doen. Ik mag hopen dat de andere Gentse koffiehuizen zich niet aansluiten bij de visie van de Panorama eigenaar. En dat ik toch nog ergens in Gent een chai latte kan gaan drinken én ondertussen kan bloggen. Please?

Myriam

6 gedachten over “Bloggen in een koffiehuis.

 1. ik ga al heel mijn leven graag regelmatig effe in een bar of bruin café of taverne of zo wat zitten lezen op mijn eentje. Of wat zitten tekenen. Ik heb geen laptop of Iphone of zo maar ik snap het verschil niet met wat ik doe…

  Like

 2. Blij dat ik jouw post heb gevonden, Myriam! Ik heb dit maar een paar keer gedaan (niet in de Panorama, gelukkig maar) en telkens overdreven veel besteld voor de korte tijd dat ik er zat, om maar niet scheef bekeken te worden door de uitbater. Maar ik dacht, nee ik ben paranoide, alle klanten worden graag gezien.
  Nu blijkt dat sommige uitbaters zich dan toch ergeren aan laptops. En niet enkel zij maar ook medeklanten, als ik de facebook commentaren lees op facebook.com/nieuwsblad.be/posts/10152716259087326. Het zou asociaal zijn. Terwijl het dat juist niet is (koffie kan ik thuis ook maken). Dus het gaat verder dan te weinig consumeren.

  Ik wil dit toch blijven doen, maar dan in een koffiebar waar ik zeker weet dat ik welkom ben (en liefst als behorende tot de gewenste doelgroep). Alvast bedankt voor de tip, Hilde! Heeft er iemand nog tips?

  Liked by 1 persoon

  1. Als je een Gentenaar bent, Henk, dan kan ik je wel Or aanbevelen rechtover de Minard, of Gustav niet ver van de
   Vlasmarkt of…. Nu en dan bezoek ik er ééntje en dan bespreek ik dat op mijn blog. Laat eens weten als jij er eentje ontdekt of wat jij van mijn suggesties vond?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s