Lieve kleine piranha zwemt niet meer in deze zee…

Luc de VosDag Luc,

Ik kende je niet persoonlijk. En eigenlijk ben ik ook niet dol op jouw muziek. Het is niet mijn stijl. Al apprecieer ik je liedjesteksten. Kippenvelregels op muziek.

Maar ik hou van je schrijfsels. Die leerde ik kennen in het Zone 09 krantje. En ik verslond ze. Jouw lotgevallen samen met die van je vriend Rocky. Ik zal ze missen.

Want in die columns leerde ik jou kennen als een mens naar mijn hart. Een mens die van het leven hield, die er met twee voeten instond, maar die zich toch constant verbaasde over de ondraaglijke lichtheid van het bestaan. Een mens die de kleinheid zag in elke mens die zichzelf overschat, maar de grootheid in de kleine mens.

Een mens die ik graag persoonlijk had gekend.

Nog maar enkele weken geleden, op het slotevenement van het FilmFest in Gent, was ik er ei zo na in geslaagd om je te ontmoeten. Je kwam binnen op de receptie, ik zag je voorbij stappen, en ik zei tegen mijn gezelschap, ik ga hem vragen om een foto, misschien kan ik ondertussen even met hem praten. Maar het verlegen meisje in mij zei dat niet te doen, ik denk altijd dat bekende mensen liever met rust gelaten worden, dan aangesproken te worden door een wildvreemde fan.

Daar heb ik nu een beetje spijt van.

Ik wens je rust toe.  En je familie en vrienden wens ik alle sterkte.

Niet alleen Elvis blijft bestaan, ook jouw muziek en jouw woorden zullen blijven.

Myriam

5 gedachten over “Lieve kleine piranha zwemt niet meer in deze zee…

  1. Ga eens weg van de gekende nummers en durf te luisteren naar: ‘Hij leeft’. Het laayt je verweesd achter. Luc, je leeft ……………. verder door zo vele dingen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s