A little piece of heaven…

slapeloos

Ik weet niet hoe het met jou zit, lieve bloglezer, maar ik ben een enorm slechte slaper. Eens ik dromenland binnen ben geraakt, lukt het aardig voor de rest van de nacht. Maar het is aards moeilijk om de drempel naar dat paradijs over te gaan. Uren lig ik soms te turen (dichten lukt wel al aardig ;)) zonder die zo begeerde staat van totale vergetelheid binnen te geraken. Ik word er horendol van. Ik heb dan ook al van alles geprobeerd: slaapmedicatie, lezen, spider solitaire spelen tot ik sterretjes zag, pinnen, schaapjes tellen, mediteren, … soms lukt het, vaak lukt het niet.

Slaapmedicatie is definitely geen goed plan: na een week ben je er compleet aan gewend, en lukt het met de afgesproken dosis ook helemaal niet meer. Dat heb ik dus helemaal afgebouwd. De pilletjes liggen nog in de kast, for in case of real emergency 🙂

Lezen lukt mij laat op de avond niet meer zo goed, nog een cadeautje van mister ( of moet ik zeggen Sister) burn-out.

Van spider solitaire spelen raak ik helemaal gestresst, idem voor pinnen (Pinterest weet je wel). Schaapjes tellen, laat ons zeggen dat ik dat stadium toch al lang voorbij ben. Mediteren is van alle opgesomde middeltjes het enige dat echt werkt. Ik zoek via YouTube een goede begeleide relaxatie oefening, en meestal slaag ik er daarna wel in om in te slapen binnen het uur. Check in dat verband de YouTube pagina van The Honest Guys eens. Super relaxatieoefeningen, wel in het Engels.

The Honest Guys

Ik ben toch nog steeds op zoek naar andere manieren om sneller en beter in te slapen. Dus toen een vriendin mij voorstelde om mij een relaxerende massage te geven dacht ik: waarom niet?

Het is wel even onwennig natuurlijk, om in je (gedeeltelijke) nakie op een bed te gaan liggen, bij een vriendin die je in andere situaties altijd volledig gekleed ontmoet 🙂

Maar echt preuts ben ik niet, dus dat zou wel lukken.

Gisteren namiddag werd ik dus meegetroond naar een kamertje dat als relaxatiekamer is uitgerust. Instant zen gevoel: kaarsjes, kristallen, zacht licht, warmte, relaxerende muziek, een als rustbed vermomde kinetafel.

Toegedekt als een baby mocht ik op mijn buik op de tafel gaan liggen, en kreeg ik een massage van mijn rug, schouders en nek, met één of andere olie. Ik geniet nog na als ik er aan terugdenk. Zalig gewoon.

Gouden handen heeft die vriendin.

Als toemaatje kreeg ik nog een gezichtsmassage. Echt, veel dichter kan de hemel niet komen.

Kon ik op dat moment in mijn bedje stappen, ik had zeker geslapen als een marmot. Jammer genoeg was het nog maar vijf uur, en diende ik nog enige tijd wakker te blijven.

ZALIG!!!! Thank you so much for this experience 🙂

2 gedachten over “A little piece of heaven…

  1. Bouwvakkers die hele dagen buiten hard werken hebben meestal geen moeite om in de zalige staat van onwetendheid (die ze ook wel eens slaap noemen) te geraken. Jammer genoeg zijn indoor blogsters op dat gebied ferm benadeeld. Toch kan het nuttig zijn om het lichaam, nadat de geest het is geworden, wat te vermoeien. Let wel. Ik breek geen lans om mortel te beginnen maken en muurtjes op te bouwen. Fysieke inspanningen kunnen best wel zonder ‘truweel’ of ‘schietlood’. And watch out! Don’t try this at home!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s