The bad inside of me ;)

Ik moet iets bekennen. Niet verder vertellen lieve bloglezer, het dient echt tussen ons te blijven, ik wil mijn goede naam, mocht ik die nog hebben, niet helemaal verliezen!!!

Ik heb een héle slechte karaktertrek 😦 Of misschien is het eerder een aangeboren afwijking. Ja, dat zal het zijn. Het is een aangeboren afwijking, en dus kan ik er eigenlijk helemaal niets aan doen. Oef, dat ontslaat me toch van de verantwoordelijkheid van dat stukje slecht in mij 😉

Nieuwsgierig zeker ondertussen?

Wel, ik heb de zeer vervelende en onuitstaanbare gewoonte om in lachen uit te barsten als ik iemand zie vallen, of als iemand in een onverkwikkelijke situatie terecht komt. Geef toe, het is niet iets om trots op te zijn. Maar man, wat heb ik al gelachen. (Tot mijn verdediging voer ik aan dat, als ik merk dat de zaak echt ernstig is, ik subito presto stop met lachen.)

Ik kamp met dit probleem sinds mijn vroegste kindertijd. Zo herinner ik mij levendig een warme zomerdag toen ik een jaar of tien was. Mijn ouders waren samen op stap, iets wat zelden of nooit gebeurde, en de jongste zus van mijn mama kwam ‘babysitten’ met haar man. De man, mijn oom dus, deed een dutje in de zon, in een strandzetel. Als ik er aan terugdenk begin ik weer te schateren. De linnen bekleding van de stoel begaf het op een gegeven moment, en de arme man schoot met zijn achterste door de stof, de stoel klapte dicht, en zo zat hij dubbelgevouwen in de dichtgeklapte zetel….Ik stond er bij en keek er naar, eveneens dubbelgevouwen, maar dan van het lachen. Ik kwam niet meer bij, en hoe bozer mijn oom werd, hoe harder ik moest lachen. Uiteindelijk werd hij uit zijn hachelijke positie bevrijd, maar niet door mij. Ik weet niet of hij het mij nog kwalijk neemt, ik denk het niet, ik was nog een kind tenslotte.

Maar het verbeterde niet met ouder worden, vrees ik. Mijn man en kinderen kunnen dit bevestigen.

Toen we enkele jaren geleden met vakantie waren in Italie, nam mijn echtgenoot een lekker lang bad. Op het moment dat hij eruit wou komen, verloor hij zijn evenwicht in de gladde badkuip. We hoorden een enorm tumult, en daar lag eega in een vreemde positie naast de badkuip. Ik heb me bescheurd, zeker toen bleek dat hij zich niet had bezeerd.

Geschokt? Ik zolachenu het begrijpen. Maar niet zo geschokt dat jullie mij niet meer willen volgen hoop ik.

Ook vanmorgen kwam mijn aangeboren neiging terug naar boven. Met het oog op een naderende black-out had ik boven het bed, aan de kant van mijn man, een grote zaklamp gehangen. Je weet maar nooit waar dat goed voor kon zijn. Toen ik hem vanmorgen wakker zoende, rekte hij zich uit, botste met zijn arm tegen de toch vrij zware zaklamp, die prompt op zijn voorhoofd terecht kwam. Het wordt zeker een blauwe plek. Ik heb er zoentjes opgegeven, dat helpt bij kleine kindjes, waarom zou het ook niet werken bij grote mensen. Maar ik heb ook vreselijk gelachen. Mea culpa.

Myriam

9 gedachten over “The bad inside of me ;)

 1. You are hilarious. I could not stop laughing with you. I have much the same problem! Also people laugh at me all the time. I am a very klutzy person, always tripping, falling, knocking things over and everyone laughs. They even have a name for these moments. They call them Rita moments or as Bart (Vercauteran) calls me at times like this my “BellaRita Moments”😂
  So I am bad for laughing at people but am also the brunt of much laughter directed a me! I also laugh at myself a great deal😄it is much better than crying.

  Love
  Rita

  Like

  1. So Right, Rita, I also love to laugh 🙂 🙂 we must not take life nor ourselves to seriously:-) those bellarita moments are moments to cherish. I have these moments here all the time, from now on I will call thema bellodirky moments 🙂 love you, so glad you enjoy my blog 🙂 🙂 🙂 xxx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s