Clouds in my coffee

clouds in my coffee5 clouds in my coffee4 Clouds in my coffee2clouds in my coffee3

De Dendermondsesteenweg 104 in Gent, niet direct dé plaats voor een hip koffiehuis zou je denken.

Maar Clouds in my Coffee kan wel degelijk tot die categorie gerekend worden. Ondertussen erg goed bekend tot ver buiten de Dendermondse Steenweg zou ik denken, als je ziet hoe vol het er zit op een doordeweekse woensdagnamiddag.

De auto parkeerden we op het vlakbij gelegen shoppingcenter, wat misschien niet direct de bedoeling is, maar goed. Achteraf zijn we nog even binnengewipt in de Aldi, dus strikt gezien waren we wel degelijk klanten van dat center.

In de miezerige kille mistige novembernamiddag haasten mijn schoonzus en ikzelf ons naar het hierboven vernoemde etablissement. Voor het raam, waar met kunstige letters Clouds in my coffee op is geschilderd, staat een zitbank. Met dit weer  minder geschikt, maar wel sympathiek. De warmte omhult ons als een wollen sjaal als we binnenkomen, heerlijk. De zaak zit echt vol, maar vooraan, vlak bij de deur, is er nog een tafeltje vrij. Gelukkig is er een sas aan de voordeur, zodat er niet teveel koude op ons valt als de voordeur opengaat om een zoveelste klant binnen of terug buiten te laten. De inrichting is… hip, denk ik. Ik ben geen interieurblogger, en ik weet er ook niet veel van af, maar ik vermoed dat hip een juiste benaming is. Ik vind het er zelf vooral heel gezellig, op een eigentijdse manier, met oog voor detail. Het hele concept straalt warmte uit, een plaats waar je graag komt en terugkeert, omdat er goed voor je wordt gezorgd.

Wat ik las in Koffieklets van Marijke Moyson wil ik graag met jou delen: De koffiebar is een idee van negen gezinnen die samen een cohousing project realiseerden. De aan de straat gelegen woning werd omgetoverd in een coffeebar met als bedoeling een ontmoetingsruimte te zijn voor de buurt, waar iedereen welkom is. En dat is zeker het gevoel dat iedereen krijgt die hier binnenkomt: je bent meer dan welkom.

De warme chocolademelk komt als een grote beker warme melk (die iets warmer had mogen zijn, maar dat is een beetje pietluttig) met een heerlijk klompje echte chocolade op een stokje, dat je kan laten smelten in de melk. Mocht ik de naam weten van die chocolade op stokjes, ik zou dat hier neertikken, maar enfin, je weet vast en zeker wel wat ik bedoel hé.

Erbij een heerlijk stukje taart van Les tartes de Françoise.

Clouds in my coffee1Andere bloggers kunnen beter dan ik schrijven over de inrichting, dus dat laat ik aan hen over. Maar ik wil je wel nog iets meegeven over het toilet. De trap er naar toe is vrij steil, niet geschikt voor oude dametjes of heren. Maar het toilet zelf is netjes en verzorgd, uitgerust met alle nodige attributen. Lijkt logisch maar je zou er van versteld staan wat ik al heb aangetroffen in door mij bezochte zaken. Hier is dus alles ook op dat vlak picobello in orde.

Dit koffiehuis waar je ook kan ontbijten en lunchen is ECHT en ABSOLUUT de omweg meer dan waard!!!! Je kan er alle dagen terecht, behalve op maandag, van 9u tot 18 u, vrijdag tot 19 u

Myriam

4 gedachten over “Clouds in my coffee

  1. In een toch wel zeer individualistische maatschappij is het altijd hartverwarmend om een project van negen gezinnen te ontdekken. Voor onze oude dag zal het niet anders kunnen dan dat we een cohousing systeem in het leven roepen waar een professionele zorgkundige betaald wordt door de groep. Heel wat anders dan elk een onbetaalbaar kamertje in een rusthuis (lees: sterfhuis). Terug naar de koffie. Gezondheid!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s