To Miele or not to Miele, that’s the question.

zelf de vaat doen

Ik heb een vaatwasser van Miele, jij ook? Véle jaren geleden, toen ik nog geloofde in de intrinsieke goedheid van verkopers, liet ik mij dit toestel aansmeren, of liever, mijn echtgenoot en ikzelf lieten ons dit toestel aansmeren.

Miele, er is geen betere. Duur, maar als je er de rest van je leven mee kan uitzingen, dan loont de investering al gauw de moeite. Dacht ik zo. Tot voor enkele maanden.

Ik weet niet hoe lang Miele de gemiddelde levensduur van de consument inschat? Ik hoop toch iets langer dan de levensduur van het toestel dat ik het mijne mag noemen. We hebben het gekocht in….ik weet het niet meer, maar het is zeker niet ouder dan 12 jaar. Toen wij het kochten dachten wij er tot aan ons pensioen mee af te wassen…..en nog langer ook, we waren immers van plan om nog lang na ons pensioen in leven te blijven. Mijn man is op dit moment nog vijftien jaren verwijderd van zijn pensioen,  als dit niet verandert met de huidige regering ten minste… Zelf heb ik nog twaalf jaren te gaan tot aan mijn pensioen. Die vaatwasser heeft dus duidelijk een probleem. Hij heeft véél te vroeg de geest gegeven,…

Of misschien hebben wij een probleem? En dienden wij al de geest te hebben gegeven? Neen, daar kunnen en willen we niet van uitgaan.

We hebben vele vele jaren zonder vaatwasser geleefd. Dat ging prima. Maar eens een mens de luxe gewoon is van het niet meer zelfstandig te moeten afwassen…. je ziet het probleem. Er diende een reparatie te gebeuren en wel zo snel mogelijk. Dus nam ik contact op met de hersteldienst van Miele, en op een afgesproken dag in juni dit jaar kwamen de Miele-mannen langs, met twee, inderdaad!!! Met laptop en allerlei randapparatuur onderwierpen ze de vaatwas aan een diepgaand onderzoek. Het verdict luidde dat er iets diende te worden vervangen. Vraag me niet wat want ik snap toch niets van al die terminologie. Het was echter mogelijk om de vaatwas te herstellen, dat vond ik al heel wat. Tot ik de prijs onder ogen kreeg van deze herstelling… Man man man, wat was ik blij dat er in de buurt van mijn vaatwasser een keukenstoel stond. Voor het bedrag dat ik op tafel diende te leggen, kon ik de helft van een nieuwe Miele vaatwasser aanschaffen, en zeker een volledige vaatwasser van een ander merk. Maar goed, ik deed alsof ik dit de normaalste zaak van de wereld vond, en betaalde de brave mannen met mijn mastercard. Want ja, dat kan allemaal, de techniek staat voor niets.

Ik had ook nog wat speciale producten gekocht voor de vaatwas, want wie weet had hij eerder de geest gegeven omdat hij niet het correcte vaatwasvoedsel had gekregen. Moet je weten dat ik niet echt de poetsziekte heb, maar dat ik wel mijn vaatwasser goed onderhoud, niets viezer dan een vuile vaatwas vind ik.

Dus het geld verdween van onze rekening; De vaatwasser werkte weer, en iedereen was tevreden. Tot anderhalve maand geleden, drie en een halve maand na de reparatie dus. Een nieuwe foutmelding, de vaatwasser had het weer begeven.

Ik kon natuurlijk weer een reparatie aanvragen. En weer de helft (nu de andere helft) van een Miele vaatwas betalen. Maar daar had ik totaal geen zin.in. Dus tot wanhoop van onze opgroeiende kroost die nu moet meehelpen afwassen in een beurtrolsysteem,  zijn wij overgestapt tot het afwassen zoals dat gebeurde in het stenen tijdperk. Met de hand dus. Zelf vind ik dat niet zo erg, behalve als er bezoek is geweest. Het is zelfs fijn om te praten met de kinderen tijdens het afwassen. Zij denken daar duidelijk anders over….

Wie weet leest iemand van Miele mijn blog, en willen zij alsnog deze miscommunicatie in hun reclame campagne rechtzetten door ons een gratis herstelling of zelfs een nieuwe vaatwasser te bezorgen?

I wish 🙂

Myriam

5 gedachten over “To Miele or not to Miele, that’s the question.

 1. En voilà, net een mailtje gepleegd naar Miele service center, ze zouden dit moeten in orde brengen. Dit is er over, ontoelaatbaar. Ik denk aan jouw arme kroost, slachtoffers van falende techniek… zij moeten gered worden van deze voorhistorische arbeid. Ben benieuwd of ze daar bij Miele gaan reageren (heb mijn e-mail opgegeven)…

  groetjes,

  Ineds

  Like

  1. Dag Katrien, fijn om jou hier te ontmoeten. Ja, ik vind dat eigenlijk ook. Eén van mijn volgers heeft mijn blogpost doorgestuurd naar Miele, ben eens benieuwd;) Ben ook eens gaan piepen op jouw blog, mooie layout, ziet er tof uit. Ik kom zeker nog langs.:)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s