Eén makkelijk vriendenmenu…

Ik weet niet hoe het met jou zit bloglezertje van me;), maar als ik vrienden ontvang vind ik het belangrijker om met hen samen te kunnen praten en lachen, dan om ingewikkelde eetconstructies op tafel te toveren….

Voor de (vroeger) gelovigen onder ons: ik voel me meer verwant met Maria (heeft misschien ook te maken met mijn doopnaam Myriam?) dan met Martha. Ik geniet liever van het gezelschap dan dat ik me uitsloof in de keuken. Niet echt een hobbykok dus. Maar ik eet wel graag. Dus als we niet uit eten gaan met vrienden of familie, dan zorg ik er toch voor dat er lekkers op tafel komt. Uit pure zelfzucht;)

Meestal zoek ik dan een gerechtje uit dat ik vooraf kan klaarmaken, en dat ik op het moment zelf nog gauw in de oven kan schuiven. Zelfs mocht ik al licht beneveld zijn, als gevolg van langdurig aperitieven;)

Gisteren hadden we familie over de vloer, en het werd een ambiance rijke avond, dankzij het fijne gezelschap.

Lees even mee wat er op tafel kwam, misschien een idee voor mocht je zelf niet té veel tijd in de keuken willen spenderen.

Na het aperitief met bubbels natuurlijk kwamen volgende items op tafel:

 • Gerookte zalm met fijngesneden ajuin en peterselie, en stokbrood.
 • Verse preisoep met croutons.

Fijngesneden prei en ajuin stoven in een beetje olijfolie, water en bouillonblokjes toevoegen, gaar laten koken, mixen.

 • Varkenswangetjes gestoofd in kriekbier, met peperkoek en mosterd.

Varkenswangetjes met kriekbier

           Varkenswangetjes aanbakken in boter, na eerst goed te hebben gekruid met peper en zout. Varkenswangetjes uit de pan halen, fijngesnipperde ajuin en look stoven in het braadvocht van de wangetjes. Vlees terug toevoegen, Voor 1 kg   varkenswangetjes 3 flesjes kriekbier toevoegen, een soeplepel bruine suiker, een soeplepel Luikse siroop, vier sneetjes       peperkoek en twee grote soeplepels mosterd. Laten stoven tot het vlees gaar is; Eventueel nog wat fijngesneden                 champignons toevoegen. Serveren met gratin dauphinois zelfgemaakt of uit de diepvries. Die van de Aldi vind ik super       lekker.

 • Griekse yoghurt met witte chocolade en frambozen.

Griekse yoghurt met witte chocolade en frambozen

Plet 150 gr speculaaskoekjes tot een crumble en doe er 70 gr gesmolten boter bij, meng goed, verdeel over 8 glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Klop 200ml slagroom stijf met 1 soeplepel vanillesuiker, doe er een koffielepeltje vanille-extract bij. Laat 120 gr witte chocolade smelten, en doe dit bij de yoghurt. Lepel de slagroom hieronder. Doe een laagje diepvriesframbozen boven op de crumble in de glaasjes, daarna een laagje yoghurt room chocolademengsel en tenslotte weer frambozen. Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Dit kan je allemaal vooraf klaarmaken zodat je gezellig bij je bezoek kan blijven zitten;) Heerlijk toch?

Laat het smaken:)

6 gedachten over “Eén makkelijk vriendenmenu…

 1. Sounds like a super delicious and easy meal. I love greek yogurt, and with chocolate, I will be making this! I’m glad you had a wonderful evening.

  Love
  Rita

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s