Récoltant-Manipulant? WTF????

Piper Heidsieckveuve clicquotMumm's

Ah, champagne:):):) De grote merken, Piper Heidsieck, Veuve Clicquot, Mumm’s,…. de namen klinken je zeker en vast bekend in de oren. Bij mij tovert de gedachte aan deze godendranken in elk geval een glimlach op mijn gezicht. Ik voel zelfs een zekere lichtheid opborrelen, een beetje stoutigheid zelfs. Bepaalde effecten van champagne, zonder de drank in te nemen dus… Interessant als je nog met de auto weg wil… is dit een idee dat ik kan commercialiseren? Minder interessant echter voor je smaakpapillen. Want natuurlijk drink ik geen champagne om de lichte en stoute gevolgen te voelen (of toch niet enkel en alleen daarom), maar omdat dit drankje zo godvergeten lekker smaakt, er zo buitenaards mooi uitziet, zo’n  instant speciaal moment maakt van elke doordeweekse gebeurtenis…

Maar naast die grote merken, die ik met graagte drink, is er een enorme keuze aan Récoltants-Manipulants, Dat zijn de kleinere wijnboeren van de champagne, die elke stap in het proces van champagne-maken zelf uitvoeren, van het verzorgen van de wijngaarden, tot het verpakken van de zelfgeproduceerde godendrank.

chamapgne Thierry Bourmault champagne grilliat et fils

Dit zijn voor mij de echte vakmensen, die hun werk met liefde en véél kennis en passie uitvoeren, en die een eerlijk product afleveren, waar je minder voor betaalt dan voor de gekende merken, maar waar je met evenveel, zelfs met méér plezier van kan genieten.

Lees MIJN FAVORIETEN in de toekomst, en je zal kennismaken met een heel aantal van deze récoltants-manipulateurs. Een boeiende ontdekkingsreis wordt het 🙂 Join me.

2 gedachten over “Récoltant-Manipulant? WTF????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s