Een tearoompje meepikken?

Onlangs herontdekte ik een goede vriendin van héél veel jaren geleden, via Facebook.

Er zijn voor – en tegenstanders van dit medium. Persoonlijk ben ik een groot voorstander. Onder andere omdat je er mensen kan mee terugvinden waarvan je niet dacht dat je ze ooit nog zou zien. Soms kan dat tegenvallen. In dit geval duidelijk niet.

We spraken af om elkaar eens in realtime te zien. Ook dat kan tegenvallen. Maar in dit geval viel ook dat life weerzien reuze mee.

Het was net alsof we elkaar pas vorige week voor het laatst hadden gezien, en niet vijfendertig jaar geleden.

We spraken af in Brasserie Reinaert in Destelbergen ( http://www.reinaertdestelbergen.be )

Toen ik daar klokslag afgesproken tijd aankwam bleek de brasserie gesloten wegens jaarlijks verlof…Er moesten dus andere oorden opgezocht worden….

Patisserie Westveld 3Om praktische redenen viel de keuze op Patisserie ’t Westveld gelegen in de wijk…

’t Westveld, Alfons Braeckmanlaan 158 in Sint-Amandsberg bij Gent.

Ik was er eerder geweest, en had er een overwegend positief gevoel aan overgehouden. De tearoom is via een doorgang verbonden met de patisserie waar dagelijks een enorm assortiment brood en gebak uitgestald ligt. Als je snel een broodje gaat kopen, kan je dus beslissen om toch nog even uit te puffen bij een lekkere kop koffie. Of omgekeerd, als je uitgepraat bent met je vriendin, kan je nog een broodje kopen, of een halve kilo pralines of whatever om mee te nemen naar huis.

De tearoom is licht en vrij ruim, netjes ook. In de zomer kan je buiten zitten op het ruime terras vooraan, waar je beschermt bent tegen mogelijke Vlaamse regenbuien door een aantal partytenten.De zomer is veraf en dus gingen we binnen zitten.

Het was er koud, écht koud. Mijn vriendin hield haar jas aan; ik beet op mijn tanden omdat ik vreesde het nog kouder te zullen krijgen eens ik terug naar buiten ging. Onaangenaam koud.

Er is nochtans een gezellige haard, waar we naast gingen zitten in de ijdele hoop enige warmte te ontvangen. Ijdel, want de haard werkte overduidelijk niet.

Maar goed, een warme tas koffie zou zeker beterschap brengen. En dat was ook zo. De koffie is ok, en komt vergezeld van een heerlijk koekje. De erbij bestelde wafel is net warm genoeg, krokant maar niet té krokant. Goed, maar ook niet meer dan dat. Met de haard aan en de verwarming twee graadjes hoger was het beter geweest:)

Niet onbelangrijk voor de dames onder ons: het toilet!!!!

Dit valt enorm goed mee. Het is er netjes, er staat een pompje met zeep (dat gisteren jammer genoeg leeg was, maar goed dat kan gebeuren). Er staat ook een flesje met handenlotion.  Er liggen stapels gastendoekjes in verschillende kleuren, afgestemd op de kleuren van de zaak, en er is ook een dispenser voor handdoekpapier. Alle punten voor het toilet dus dames. In hoge nood weten jullie waar naartoe mochten jullie in de buurt zijn.

Kort samengevat: een leuke toevallige stop, vooral bij aangename buitentemperaturen. Maar vergeet zeker niet om een damart onderhemdje aan te trekken mocht je er langs gaan 😉

7 gedachten over “Een tearoompje meepikken?

 1. ” Bloemen verwelken, schepen vergaan, maar onze vriendschap zal eeuwig bestaan… .” Zo omschreven we een gevoel van vriendschap vroeger in een poezie, vergezeld van een of ander lieftallig beeld… Vele jaren gingen voorbij, bloemen bloeiden en verwelkten en enkele schepen zijn ( gelukkig )verbrand… Maar, wat was het fijn, vertrouwd, open en nog veel meer om jou weer te ont-moeten!
  Nog even aanvullen…. we hebben ook nog een cava en een glaasje witte wijn gedronken 😉
  Blijf vooral veel bloggen… ik geniet ernorm van!

  Liked by 1 persoon

  1. Waar is de tijd van dat kinderrijmpje en de poezie’s. Vraag me af of ik die nog ergens zou hebben liggen?
   Ik ga helemaal akkoord met je beschrijving van hoe het was om mekaar terug te zien.. Ik ben blij dat je geniet van mijn blog, want daar doe ik het voor hé. Deel mijn blog gerust met alle mensen waar je van denkt dat zij er ook deugd kunnen aan beleven. En we spreken gauw weer af hé. Bijvoorbeeld zaterdag 6/12 zou ik kunnen ’s avonds. Jij? Liefs Mieke

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s