De goedgemutste breicampagne….

imDe goedgemutste breicampagne

Al gehoord van de actie van Welzijnszorg in samenwerking met Veritas en de Innocent Smoothies?

Innocent drinks is een bedrijf dat smoothies en sappen maakt van honderd procent fruit.

Zij begonnen de Goedgemutste Breicampagne om de aandacht te vestigen op armoede, en om geld in te zamelen voor dit toch belangrijke maatschappelijke fenomeen. Zij organiseren dit initiatief in samenwerking met Welzijnszorg.

Vanaf januari 2015 staan de gemutste smoothies in de winkel, en voor elke verkochte gemutste smoothie gaat 20 cent naar Welzijnszorg.

Een zalig idee toch voor een gezellige namiddag met (liefst handige) vriend(inn)en? Eén van mijn vriendinnen dacht er in elk geval zo over… Op een sombere zondagnamiddag werden we verwacht in haar gezellige huis. Alle benodigdheden voor een namiddagje/avondje handwerken stonden klaar, samen met de nodige hoeveelheden koffie, thee, en andere hartverwarmende dranken. Ook een stukje taart kon niet ontbreken natuurlijk 🙂

Nu moet je weten dat ik allesbehalve handig ben, maar voor het goede doel wou ik wel eens de breipennen of haaknaald opnemen. Met een stuk of acht vrouwen gezellig tetterend rond de grote ronde tafel  bekeek ik de mij toegewezen haakpen met de nodige afkeer. Ik voelde me onmiddellijk terug gekatapulteerd in mijn jongste schooljaren, toen elk handwerk dat ik durfde op te nemen, binnen de kortste keren veranderde in een onherkenbaar kluwen. Totdat mijn moeder zuchtend overnam. Maar goed, ik had beloofd mijn steentje bij te dragen dus hier was ik. Zo moeilijk kon het toch niet zijn. Dapper begon ik eraan. Maar terwijl bij de dames rondom mij de mutsjes steeds meer vorm begonnen aan te nemen en ook daadwerkelijk op mutsjes begonnen te lijken, legde mijn handwerk een geheel ander traject af…

IMG_5635     IMG_5634      IMG_5636

Niet getreurd, dan maken we daar maar een haute couture mutsje van… Zo gebeurde…met dit afschrikwekkende resultaat tot gevolg….

IMG_5637

Maar laat je niet afschrikken door mijn onkunde op vlak van handwerken. De namiddag was héél geslaagd, en zeker voor herhaling vatbaar. Al zal ik een volgende keer voor de randanimatie zorgen in plaats van te handwerken.

Organiseer jij ook een actie in dit kader? Laat je het mij weten? Ik ben benieuwd!!!!

6 gedachten over “De goedgemutste breicampagne….

 1. ikzelf kon er helaas niet bij zijn op de breimutsnamiddag, maar voel mezelf een beetje minder schuldig aangezien ik een ander haak-voor-het-goede-doel-project steun.
  Misschien fundamenteel fout van mij om hiervoor via deze weg reclame te maken maar dan moet je het maar verwijderen, hé, Mieke;
  dus hier komt ie… inktvisjes haken of breien voor de couveusekindjes
  http://kleine-inktvisjes.eu/
  Mijn eerste inktvis is juist af, en nu is het afwachten of ie goedgekeurd wordt of niet
  Anders moeten we ook eens een inktvisjeshakennamiddag organiseren?

  Like

  1. Natuurlijk is dat niet fundamenteel fout, lieve Annemarie. Inktvisjes haken lijkt me ook een gezellige manier om een avond met vriendinnen door te brengen. Jammer genoeg heb ik het haken opgegeven na mijn haute couture mutsje, dus zorg ik dan wel voor de randanimatie ok?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s